Ce este extractul din frunze de măslin?

Prima mențiune cunoscută despre frunza de măslin provine din Egiptul Antic, unde uleiurile sale antimicrobiene erau folosite pentru a mumifica regii.

A fost folosit pe scară largă în medicina tradițională pentru a trata o varietate de afecțiuni și este popular în multe culturi și astăzi.

În Japonia, frunzele de măslin sunt administrate pe cale orală pentru bolile stomacale și intestinale

In Grecia și în Insulele Canare, un extract de frunze de măslin din apă fierbinte este administrat pe cale orală pentru a trata hipertensiunea arterială.

În Italia, oamenii ajung la o tinctură de frunze de măslin pentru a reduce febra

In mai multe țări, extractul de frunze de măslin a fost folosit pentru a trata malaria.

Cel mai puternic compus activ din extractul de frunze de măslin este oleuropeina

Extractul conține niveluri ridicate de compuși fenolici și flavonoizi cum ar fi

 • luteolina
 • apigenina
 • rutina
 • hidroxitirozolul
 • verbascosidele
 • ligstrosidele

Acestea acționează sinergic cu oleuropeina pentru a-i spori activitatea naturală.

Care sunt beneficiile oleopinei din componenta pentru sănătate? Informatii stiintifice : https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30544808/#

Pe lângă avantajele metabolice și cardiovasculare majore, s-a demonstrat că administrarea de extract din frunze de măslin oferă și beneficii antivirale, anticancerigene și neuroprotectoare.

1. Scade tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele.

Numeroase studii au arătat că extractul din frunze de măslin reduce semnificativ tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune sau cu hipertensiune la limită.


Se crede că extractul de frunze de măslin scade tensiunea arterială prin faptul că acționează ca un blocant al canalelor de calciu, care relaxează și lărgește vasele de sânge.

În cadrul aceluiași studiu, extractul de frunze de măslin a redus și nivelul trigliceridelor (adică nivelul de grăsime din sânge), în timp ce Captoprilul nu a făcut acest lucru.

Pentru sănătatea inimii, trigliceridele mari contribuie la ateroscleroză, care crește riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral.

S-a constatat, de asemenea, că suplimentarea cu extract de frunze de măslin reduce colesterolul total și LDL (rău) atât la animale, cât și la oamenii cu colesterol ridicat.

Cercetătorii suspectează că polifenolii din extractul de frunze de măslin diminuează activitatea unor enzime

care regleaza colesterolul.

2. Ajută la combaterea răcelii și a gripei.

Extractul din frunze de măslin poate fi exact ceea ce vă poate ajuta să preveniți următoarea gripă.

Această trecere în revistă a cercetărilor sugerează că acești compuși din frunzele de măslin interacționează cu proteinele particulelor de virus și le reduc capacitatea de a ne infecta.

De asemenea, aceștia încetinesc replicarea virușilor cunoscuți pentru a provoca răceală, gripă și infecții ale căilor respiratorii inferioare.

În plus, s-a demonstrat că extractul din frunze de măslin stimulează fagocitoza prin care celulele fagocite distrug particulele străine din corp, ca bacteriile și virușii.

Oamenii au constatat că gargara cu ceai de frunze de măslin ameliorează durerile de gât prin diminuarea inflamației.

3. Este promițător ca remediu natural împotriva herpesului.

Datorită proprietăților antivirale puternice, extractul din frunze de măslin ajuta la tratarea virusului herpes simplex de tip 1 care provoacă răni în jurul gurii și buzelor.

Acest studiu a constatat că extractul de frunze de măslin a prezentat în laborator o activitate antivirală semnificativă împotriva virusului HSV tip-1.

Dacă aveți herpes discutați cu medicul dumneavoastră despre alternative precum extractul de frunze de măslin .

4. Este antibacteriană, antifungică și antiparazitară.

Extractul din frunze de măslin are un efect antimicrobian și împotriva bacteriilor și ciupercilor.

În acest studiu de laborator, diverse bacterii și ciuperci au fost scufundate într-o soluție de extract din frunze de măslin.

După trei ore, extractul le-a ucis pe aproape toate, inclusiv dermatofiții, care cauzează infecții ale pielii, unghiilor și părului, și E. coli, care provoca diaree severă și candida.

Cercetările relevă, de asemenea, că extractul din frunze de măslin este eficient în încetinirea progresiei anumitor infecții parazitare

Oamenii folosesc extractul de frunze de măslin pentru a ajuta la tratarea malariei încă din anii 1800.

5. Reduce inflamațiile și durerile cauzate de artrită.

Polifenolii din extractul de frunze de măslin sunt antioxidanți și antiinflamatori.

De fapt, frunzele de măslin și extractele lor au fost folosite de mult timp în zona mediteraneană impotriva articulațiilor inflamate.

Alte cercetări sugerează că extractul din frunze de măslin își poate atribui proprietățile antiinflamatorii capacității sale de a reduce producția de citokine proinflamatorii.

S-a demonstrat că polifenolii din uleiul de măsline scad concentrațiile circulante de interleukină 6 (IL-6)

interleukină 6 (IL-6) e o citokină proinflamatoare care stimulează inflamația în boli precum artrita reumatoidă și cancerul.

6. Deține proprietăți anticancerigene puternice.

Cercetările arată că polifenolii din frunza de măslin sunt antiinflamatori și protejează împotriva deteriorării ADN-ului inițiată de radicalii liberi.

Datorită structurii lor similare cu cea a estrogenilor interacționează cu receptorii de estrogen și reduc progresia cancerelor legate de hormoni, cum ar fi cancerul de sân.

Oleuropeina, principalul polifenol din extractul de frunze de măslin, este considerat responsabil pentru activitatea majoră anticancerigenă, antitumorală

Mai multe studii experimentale pe animale au constatat că tratamentul cu oleuropeină previne dezvoltarea cancerului de piele și de sân.

7. Ajută la echilibrarea zahărului din sânge și la gestionarea diabetului de tip 2.

Extractul de frunze de măslin pare să ajute la gestionarea diabetului de tip 2 în mai multe moduri.

Un studiu a testat efectele extractului de frunze de măslin pe șobolani și a constatat că acesta a încetinit digestia amidonului în zaharuri simple.

Cercetătorii presupun că acesta ar putea fi motivul pentru care suplimentarea cu extract de frunze de măslin ajută la stabilizarea glicemiei la om.

Același studiu a constatat că participanții umani cu diabet de tip 2 care au luat zilnic 500 mg de extract de frunze de măslin au înregistrat o reducere semnificativă a nivelului de insulină.


Unele cercetări sugerează chiar că extractul de frunze de măslin poate ajuta la contracararea efectelor metabolice negative ale unei diete sărace.

În acest studiu pe animale, șobolanii hrăniți cu o dietă bogată în carbohidrați și grăsimi au dezvoltat semnele clasice ale sindromului metabolic:

 • grăsime abdominală,
 • tensiune arterială ridicată
 • un control deficitar al zahărului din sânge.

Când șobolanii au fost hrăniți cu aceeași dietă săracă împreună cu extract de frunze de măslin, aproape toate aceste anomalii s-au ameliorat.

Cercetătorii spun că acest lucru sugerează cu tărie că polifenolii din extractul de frunze de măslin inversează inflamația cronică și stresul oxidativ.

8. Protejează împotriva bolii Alzheimer și a declinului cognitiv

Regiunea mediteraneană are în mod constant rate scăzute de demență, acest lucru s-ar putea datora și frunzei de măslin.

Cercetările sugerează că oleuropeina ar putea fi unul dintre cei mai importanți polifenoli neuroprotectori.

Studiile descopera că aceasta ajută la contracararea creării plăcii amiloide în creier (care se adună între neuroni și perturbă funcția celulară), caracteristică bolii Alzheimer.


Extractul de frunze de măslin oferă și alte avantaje neuroprotectoare.

Cercetătorii speculează că acest lucru se datorează proprietăților antioxidante puternice ale extractului de frunze de măslin.


Care sunt efectele secundare ?

Majoritatea oamenilor ar trebui să poată lua în siguranță extractul din frunze de măslin în doze adecvate”, spune Ruhoy.

Dar există câteva excepții cheie.

Oleuropeina din extractul de frunze de măslin, poate exacerba tensiunea arterială scăzută.

De asemenea, poate interacționa cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă care sunt concepute pentru a reduce tensiunea arterială sau pentru a regla diabetul.

Ca și în cazul tuturor suplimentelor, este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua extract de frunze de măslin.


De asemenea, este recomandat să luați extractul de frunze de măslin înainte de masă și să împărțiți dozele pe parcursul zilei pentru a evita iritațiile stomacale.

Începerea cu o doză mai mică poate ajuta, de asemenea, la minimizarea oricăror efecte secundare potențiale.

În plus, este recomandat să consumați apă în timpul zilei pentru o hidratare optimă.


Cum să alegeți suplimentul potrivit de extract din frunze de măsline.


Ca și în cazul tuturor suplimentelor, căutați unul de la o marcă de renume pentru a conține ingredientele adecvate în cantitățile corecte.


Verdepuro VITA este un extract din frunze de măslin foarte concentrat și pur.

Acesta este îmbogățit cu flori de gălbenele, popular pentru proprietățile sale calmante și pentru acțiunea antiinflamatoare.

Îmbunătățește circulația sângelui, reglând tensiunea arterială și ajutând la controlul nivelului de colesterol din sânge.

Acesta este produs în Italia și NU conține lapte și produse lactate. Este vegan și fără gluten.

Consultati pagina cu produse marca Frunza de Maslin o noutate pe piata romaneasca de produse naturale de alimentatie si sanatate

IMAGINE PRODUS PRET
MAIN_Verdepuro-Vita_1100x
produse calitative de top
Extract din frunze de măslin Verdepuro VITA – 1000 ml
 • Protejează împotriva radicalilor liberi, acțiune antioxidantă
 • Tratament excelent împotriva virușilor și bacteriilor (herpes, candida)
 • Oferă sprijin pentru sistemul imunitar
 • Acțiune detoxifiantă, elimină toxinele din ficat, rinichi și intestine
 • Stimularea naturală a energiei (pentru oboseala cronică)
 • Susține sănătatea cardiovasculară și reduce colesterolul și tensiunea arterială ridicată
 • Ajută la creșterea producției de insulină de către pancreas
 • Ajută la reglarea funcției tiroidiene
 • Ajuta combaterea simptomelor bolilor inflamatorii, precum osteoartrita, artrita reumatoida sau astmul.
 • Creșterea libidoului
 • Ingrediente
 • Apă, frunze de măslin (Olea europaea L.) (66g/L), fructoză, căpățâni de flori de gălbenele (Calendula officinalis L.) (3,1g/L) extract de apă, arome, acid (acid citric); conservant (sorbat de potasiu).
 • Mod de administrare: Luați 50 ml pe zi, de preferință înainte de micul dejun, direct sau diluat cu apă sau ceai. Extractul din frunze de măslin nu are, de obicei, efecte secundare, însă, uneori, oamenii raportează o reacție de detoxifiere. Extractul din frunze de măslin determină moartea microbilor și eliminarea toxinelor, acest lucru ar putea provoca simptome precum erupții cutanate, diaree și dureri musculare, ceea ce indică faptul că produsul funcționează bine și că toxinele sunt eliminate din organismul dumneavoastră. Aceste simptome dispar în 3-5 zile și pot fi reduse prin creșterea aportului de lichide.
myvitaly-verdepurobio-flacone_box_e_dosatore
produse calitative de top
Extract din frunze de măslin BIO – 500 ml
 • VERDEPURO BIO: este un supliment alimentar pe bază de extracte organice din frunze de măslin.  Datorită concentrației mari de Oleuropeină, îmbunătățește funcțiile metabolice ale organismului.  Verdepuro Bio nu are fructoză si este potrivit pentru diabetici.
 • Acesta ajuta la mentinerea unui nivel sanatos al zaharului din sange, reglează tensiunea arterială si colesterolul.
 • Îmbunatateste sistemul imunitar si protejează organismul de virusi si bacterii. 
 • Informații: produsul nu conține gluten, fructoză, lapte, soia și arome artificiale. Vegan. 
 • Mod de administrare
 • Luați o lingură (40 ml) pe zi, de preferință înainte de micul dejun, direct sau diluat cu apă sau ceai. Extractul din frunze de măslin nu are, de obicei, efecte secundare, însă uneori oamenii raportează o reacție de detoxifiere. Extractul din frunze de măslin provoacă moartea microbilor și eliminarea toxinelor, acest lucru ar putea provoca simptome precum erupții cutanate, diaree și dureri musculare, ceea ce indică faptul că produsul funcționează bine și că toxinele sunt eliminate din organismul dumneavoastră. Aceste simptome dispar în 3-5 zile și pot fi reduse prin creșterea aportului de lichide.
 • Ingrediente
 • Extracte de frunze de măslin organic (Olea europaea L.) (66g/L) și de căpățâni de flori de gălbenele (Calendula Officinalis) (3,1g/L), sirop de agave, stabilizator: glicerol; conservant: acid lactic; aromă naturală: ulei esențial de citrice – portocale dulci (Citrus sinensis).
 • Produs in Italia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *