CUM ALEGI CELE MAI BUNE PANOURI RADIANTE?

Ghid de cumparaturi

Panourile radiante sunt destinate incalzirii spatiilor locuite si sunt printre cele mai bune inventii din domeniu, avand niste avantaje incomparabile cu alte aparate de incalzire folosite in prezent.

Sunt recomandate si in conditiile unei case de weekend la munte dar si pentru o casa obisnuita ca sisteme aditionale sau unice de incalzire.

Sisteme aditionale inseamna ca pot fi utile ca o rezerva daca se defecteaza centrala sau se iau gazele.

Panourile radiante cu infrarosu sunt o modalitate noua si ieftina de incalzire.

Acestea functioneaza pe curent electric si folosesc radiatiile cu infrarosu pentru a incalzi obiectele din jur, inclusiv peretii, care conserva bine apoi caldura.

Temperatura de la suprafata panoului depinde foarte mult de locul in care acesta este amplasat.

Astfel, cele aflate in zonele unde pot fi atinse cu usurinta, nu vor depasi 35-40 de grade Celsius, in timp ce acelea amplasate pe tavan, de exemplu, pot ajunge pana la aproximativ 80 de grade Celsius.

Cat de eficiente sunt panourile cu infrarosu pentru incalzirea locuintei?

Panourile radiante cu infrarosu pot fi destul de costisitoare, daca sunt folosite pentru a incalzi o locuinta, nereusind sa fie la fel de eficiente economic precum centralele termice.

Pe de alta parte, acestea sunt simplu de instalat, au o durata de viata mare si nu necesita o ingrijire deosebita sau verificari riguroase, fiind niste aparate sigure.

Avantaje

 • costurile cu achizitia si instalarea panourilor cu infrarosu sunt mai mici decat in cazul unei centrale termice
 • montarea lor nu dureaza mai mult de 3 ore
 • razele infrarosii au efecte benefice asupra sanatatii (stimularea circulatiei, ameliorarea afectiunilor respiratorii sau a reumatismului)
 • eficiente pentru incalzirea incaperilor inalte
 • nu exista risc de incendiu, explozie sau emisii de gaze
 • sunt ecologice

Dezavantaje

 • incalzesc doar obiectele, peretii, podeaua si persoanele detectate de raze intr-o incapere, nu si aerul
 • au putere redusa, astfel ca nu se preteaza la incalzirea incaperilor mari
 • panourile se racesc imediat ce au fost oprite, astfel ca nu mai degajeaza caldura in plus
 • mai costisitoare decat centralele termice

Cum functioneaza un panou radiant?

Panourile radiante sunt panouri radiante cu infrarosu, reprezentand una din cele mai eficiente solutii electrice de incalzire. 

Principiul de functionare al panourilor radiante cu infrarosu este similar cu cel al incalzirii pamantului de catre soare, transformand energia electrica in energie radianta (radiatii infrarosii) si mai departe in energie termica (caldura), la intalnirea unor corpuri sau obiecte. 

Acest tip de panouri radiante cu infrarosu sunt foarte practice, usor de instalat si pot fi folosite in orice tip de incapere (Hmax. 3,5m), putand fi utilizate atat ca sursa unica de incalzire cat si ca sursa complementara (incalzire locala/spot de caldura). 

Este recomandat sa instalati panouri radiante cu infrarosu pe tavan pentru a obtine randamentul maxim cat si pentru o distribuitie uniforma a caldurii in incapere. 

Este de asemenea posibila amplasarea panourilor radiante cu infrarosu pe verticala (pe perete), caz in care componenta de convectie devine mai importanta.


Conditia pentru o buna functionare a panourilor radiante este ca undele infrarosii sa intr in contact direct cu obiectele.

De accea conteaza mult marimea panoului, puterea sa de emisie si locul unde este instalat in camera.

Stiind aceste lucruri, puteti sa va alegeti unul dintre cele mai bune panouri radiante potrivite cerintelor proprii.

Iata care sunt principali factori pe care trebuie sa ii urmariti:

SUPRAFATA RADIANTA


Suprafata iradianta este egala cu suprafata propriu-zisa a panoului pentru ca emite in totalitate radiatiile si desigur ca este un aspect de luat in calcul important atunci cind achizitionati un panou radiant.

Cu cat aceasta este mai mare, cu atat va incalzi o suprafata mai mare din spatiul locuit.

PUTEREA


Eficienta unui panou radiant este data de puterea sa de incalzire care nu este neaparat si puterea maxima pe care o poate emite.

Marja de puteri de incalzire variaza intre 500 w pentru panouri radiante simple si mici pina la 3500 w pentru panouri cu destinatie industriala.

Un panou de dimensiuni mici cu putere mare de emisie nu este neaprat de preferat unui panou mai mare cu putere de emisie medie.

Sa spunem ca pentru un apartament normal sau o casa medie sunt suficiente panouri cu lungime de peste un metru si putere de incalzire de aproximativ 1500 w.

CAPACITATEA


Capacitatea de incalzire este egala cu suprafata camerei pe care o poate incalzi un panou radiant.

Ea se masoara in metri cubi de aer.

Pentru a alege ce fel de panou trebuie sa va cumparati e nevoie sa va calculati volumul de aer necesar a fi incalzit.

Pentru o garsoniera va fi suficient un panou radiant cu o capacitate de 30mc care va face fata intregii supratele a casei.

Pentru un apartament cu incaperi mari trebuie sa alegeti mai multe panouri de dimensiuni mici pentru fiecare incapere separat.

Exista panouri radiante foarte mari speciale pentru spatii de gen magazine, restaurante, birouri, spatii comerciale si de productie.

Aici montarea si instalarea depaseste nivelul de amatori.

FUNCTIUNI aditionale


a.Termostatul 

Poate sa fie inclus in pachetul achizitionat sau trebuie instalat ulterior.

Chiar daca panourile radiante cu termostat sunt mai scumpe in timp devin cele mai economice.

Ele pot functiona independent fara interventie manuala.

b.Telecomanda. 

Daca un aparat trebuie sa fie montat pe pereti sau tavan accesul la el este putin posibil, de aceea sunt prevazute cu telecomanda.

Nu toate modelele dispun de telecomanda asa ca este indicat sa verificati inainte de a cumpara.

c. Reglarea pe trepte a puterii este un alt criteriu care merita urmarit.

Multe panouri radiante vin la pachet intr-o singura treapta de putere.

Materialul din care este confectionata REZISTENTA


Piesa care genereaza radiatiile se numeste rezistenta si poate fi confectionata din ceramica, aluminiu, argint.

Cele mai ieftine sunt panourile radiante cu rezistenta din aluminiu insa au si durata de viata mai redusa ca numar de ore de functionare.

Cele mai bune panouri radiante sunt versiunile cu ceramica si argint.

Invelisul de cristale minerale este mult mai durabil dar ridica costul unui panou radinat.

Daca insa modul de incalzire cu panouri radiante este unicul folosit in locuinta, va merita sa faceti o investitie initiala pentru ca se amorizeaza in timp

Cel mai mare avantaj este lipsa intretinerii, mentenantei si costurilor de revizie sau instalare pe care le au alte echipamente de incalzire.

DESIGNul


Producatorii s-au adaptat la diversitatea de cerinte astfel ca in prezent se gasesc panouri radiante in cele mai variate designuri si culori, de la asemenarea cu un televizor cu plasma negru pina la colorate si suprafete pictate ca un tablou.

Multi cumparatori doresc ca panourile radiante sa se integreze in aspectul general al locuintei in timp ce altora le convine mai mult aspectul neutru sau minimalist in culori deschise, preponderent alb sau gri.


MAI JOS AVETI CATEVA DINTRE RECOMANDARILE NOASTRE PENTRU CELE MAI BUNE PANOURI RADIANTE DIN OFERTA PLATFORMEI ONLINE EMAG LA UN RAPORT CALITATE-PRET FOARTE BUN SI RECENZII POZITIVE ALE CUMPARATORILOR MULTUMITI:

IMAGINE PRODUS PRET
panouradiantecosun
PRODUS CALITATIV
Panou Radiant Ecosun U 1000W Alb – productie CEHIA – componente de INALTA CALITATE
 • Panourile radiante cu infrarosu Ecosun U sunt constituite dintr-o carcasa de otel, element incalzitor (fabricat in U.K.) la interior pe partea din fata (tesatura de carbon pana la 600W / fir rezistiv pentru puteri mai mari) si izolatie termica (vata minerala) pentru a reduce transferul de caldura catre spatele panoului. 
 • Pe suprafata activa (fata panoului) si pe partile laterale, panourile radiante cu infrarosu Ecosun au o depunere granulara de TERMOCRISTAL (marca inregistrata Fenix), care ii creste foarte mult randamantul acestuia, practic ii mareste suprafata activa cu pana la 2.5 ori, puterea radianta fiind direct proportionala cu suprafata. 
 • Temperatura la suprafata panoului radiante este de max. 120 °C respectand astfel normele de securitate europene IEC 60 335, care reglementeaza temperatura maxima pe care o pot atinge aparatele de incalzire in spectru non-vizibil (cum sunt panourile radiante) folosite in locuinte. 
 • De asemenea, Panourile Radiante ECOSUN U sunt cuprinse in clasa de izolatie I iar culoare de baza este alb (0100). Fixarea acestora se face in 4 puncte, cu ajutorul cadrului metalic detasabil de pe spatele panoului iar alimentarea electrica se face prin cablu deja prevazut de producator (1 ml).
 • Gama de puteri construite: 300; 600; 700; 850; 1000 W.
 • Brand: ECOSUN
 • RECENZII 5*:”L-am pus intr-o sufragerie de 17 mp si sunt foarte multumita. Cand l-am achizitionat am tinut cont ca este produs in cehia, stiind ca cehii fac lucruri de calitate si nu m-am inselat. Recomand!”
PANOURADIANTSUNWELL
PRODUS CALITATIV
Pachet panou radiant incalzire SUNWELL SW11 1100W 14-20 MP + termostat programabil
 • Avantajele panourilor Sunwell
 • randament 99% 
 • termostat pentru reglajul temperaturii in camera – inclus 
 • mentin umiditatea in parametrii optimi
 • nu usuca aerul
 • fata dorsala termoizolata
 • fara revizii, fara santier , fara aprobari
 • design modern 
 • costul instalatiei si consumul de energie sunt mult mai mici comparativ cu alte sisteme de incalzire.
 • aproape  100% din caldura va fi transferata in camera cu pierderi minime.
 •  nu creeaza curenti de aer si astfel ajuta la mentinerea unui mediu curat, fara praf 
 • nu exista conducte, cosuri de fum sau potentiale scurgeri de gaz, ulei sau apa ceea ce inseamna siguranta in exploatare
 • sunt certificate ca fiind sigure de utilizare de GS, CE, SAA
 • patent de inventie 
 • Brand: SUNWELL
 • RECENZII 5*:”Incalzesc o incapere de 19 mp. Super multumit de el.!”
PANOURADIANTPION
PRODUS CALITATIV
Panou radiant infrarosu PION LUX P-10 1000W Panouri radiante cu raze infrarosii
 • Caracteristici tehnice: 
 • Puterea instalata: 1000 W; 
 • Consumul mediu: 85-350 W/ora;
 • Inaltimea minima recomandata de montare: 1,8m – 3,5m;
 • Suprafata incalzita: Iarna 10m2, Primavara-Toamna 20m2;
 • Tensiune: 220 V;
 • Intensitatea: 4,6 A;
 • Greutate: 4,62 kg;
 • Panoul radiant are sistem de prindere inclus in pret de tipul – suspentat pe lanturi.
 • Sistemele de prindere pentru tavan (set console tavan) sau pe perete (set console perete) sunt optionale si au costuri suplimentare (56 lei – set console tavan si 70 lei set console perete, preturile nu includ TVA).
 • Brand: PION
 • RECENZII 5*:”Acest produs este de 5 setele garantat! Caldura este excelenta si livrata extrem de repede!”
PANOUCERAMIC
PRODUS AVANTAJOS
Pachet promo: Panou ceramic cu infrarosu ENSA CR1000W,alb,cu picioare, fara termostat,1200mmx600mmx45mm + Set termostat programabil wireless ENSA WTS2000 si conector,culoare alba , alimentare pe baterii
 • Panou ceramic cu infrarosu ENSA,model CR1000W,alb,cu picioare, fara TERMOSTAT
 • Utilizare: sistem de incalzire cu infrarosu (primar sau secundar)
 • Consum – 50 W / m2.
 • Zona incalzita: pana la 18m2 (pana la 54m³)
 • Putere: 950 W
 • Temperatura suprafetei: 85°C ± 5 ° C
 • Termostat incorporat: nu
 • Tipul de montare: perete (nivelul inferior), podea
 • Prezenta picioarelor – da
 • Dimensiuni: 1200mm * 600mm * 45mm
 • Durata de viata: 30 de ani
 • Cablu de alimentare: da.
 • Protectie impotriva inghetului: da.
 • Protectie la supraincalzire (90C): Da.
 • Protectie la supratensiune in retea: da.
 • Potrivit pentru utilizare in bai: Da.
 • Functii Incalzire Infrarosu Incalzire radianta incalzire cu infrarosu Incalzire prin convectie si prin radiatii infrarosu Incalzire Infrarosu
 • 1 x Incalzitor 1 x Panou radiant 1 х Panou ceramic infrarosu
 • Brand: ENSA
 • RECENZII 5*:”950 W pe 18 m² – mulțumit! Un convector electric convențional a consumat 2000 W în aceeași zonă. Economie + super confort!”
PANOURADIANTUDEN
PRODUS ACCESIBIL
Panou radiant, Uden-s, 700 Standard
 • Panou Uden 700 Standard subtire si elegant, este o sursa ideala de incalzire economica,ecologica, eficienta si un element de design modern in locuinta dumneavoastra. Panoul Uden 700 Standard poate functiona atat ca o sursa de incalzire principala, cat si ca incalzire suplimentara.
 • Principiul incalzirii cu panouri radiante uden-s standard, este similar cu cel al incalzirii solare. Caldura se propaga pe suprafata peretilor, podelelor si pe diferite corpuri din incapere pe care le incalzesc treptat, iar schimbul reciproc de caldura intre obiectele incalzite, incalzeste si aerul. Datorita acestui proces de incalzire este eliminata umezeala, condensul si igrasia din spatiile incalzite cu panouri Uden-s.
 • Panourile electrice radiante Uden-s sunt solutia ideala pentru incalzirea spatilor locative si comerciale atat individual cat si intr-un sistem de incalzire centralizat, controlat prin termostat. In incaperile incalzite cu panouri Uden-s cu  infrarosu se creeaza un microclimat sanatos, benefic si prietenos. Panourile electrice radiante Uden-s din categoria standard sunt de culoare alba, diferentiate pe putere calorica si marime.
 • Brand: UDEN
 • RECENZII 5*:”Am instalat panouri Uden-s in birou, sunt eficiente, temperatura uniforma, iar invelisul ceramic este pur si simplu uimitor, emana o caldura placuta si usor de respirat. In plus a disparut ca prin minune orice urma de igrasie.”
PANOURADIANTDRAGUS
PRODUS AVANTAJOS
Panouri Radiante cu Infrarosu – Panou Radiant Dragus 900w (700w), APUS DE SOARE, componente de inalta calitate + TERMOSTAT
 • Panourile Radiante Dragus sunt singurele panouri radiante cu infrarosu de pe piata romaneasca a caror putere absorbita scade cu 20% dupa ce ajung la temperatura de lucru de 85-90 grade Celsius pe suprafata, numarandu-se printre cele mai calitative panouri radiante cu infrarosu.
 • Prin randamentul mare al panourilor si datorita distribuirii uniforme in spatiu se obtine o reducere a consumului de energie fata de sistemele de incalzire traditionale. 
 • panouri radiante cu infrarosu personalizate, cu aspect de veritabile tablouri.
 • Panourile radiante cu infrarosu DRAGUS se incalzeste in 5-10 minute.
 • Daca doriti o temperatura mai mare in incapere, lasati aparatul sa functioneze mai mult timp pentru ca obiectele din jur sa preia caldura.
 • Suprafata panoului radiant ajunge la o temperatura cuprinsa intre 80 –95 grade C, respectiv 100-110 grade C.
 • Pe langa eficienta impresionanta, incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu se remarca si prin aspectul deosebit, economisirea de spatiu, usurinta montajului si costurile reduse de intretinere.
 • Totodata, pentru obtinerea eficientei maxime se recomanda instalarea unui termostat de ambient, acesta avand rolul de a mentine
 • Brand: DRAGUS
 • RECENZII 5*„Folosesc acest panou de doua ierni, la bloc camera pe colt 3/4/2,5H, doi pereti exteriori izolati, vreau sa spun ca nu am simtit vreo diferenta semnificativa la factura de curent”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *