cele mai bune benzi elastice fitness

De ce am creat acest ghid de cumparaturi?


Benzile de rezistență oferă o modalitate ușoară de a vă pune la încercare forța, fără a fi nevoie de greutăți voluminoase și grele.

Întinzându-se împotriva forței în exerciții de împingere sau de tragere, aceste tuburi cauciucate sau bucle plate adaugă sarcină atât la acțiune, cât și la întoarcere.

Acest lucru înseamnă că puteți deveni efectiv mai puternic fără a fi nevoit să ridicați lucruri grele împotriva gravitației

Deoarece benzile în sine necesită un pic de control pentru a fi manevrate îmbunătățiți stabilizarea.

De asemenea, puteți utiliza anumite benzi (de obicei, superbenzi) pentru a ajuta la desfasurarea anumitor exerciții cu greutatea corpului gen :

 • tragerile
 • flotările

Astfel vă puteți antrena prin întreaga gamă de mișcări iar in timp va construiți suficientă forță pentru a nu mai avea nevoie alt ajutor.

În cele din urmă, kinetoterapeuții recomandă adesea clienților lor ca la reabilitare să folosească benzi (cel mai adesea, mini-benzi) .

Scopul este pentru a adăuga o rezistență ușoară sau direcționată la exercițiile de întărire a șoldurilor sau a umerilor.


Ce trebuie sa stiti despre cele mai bune benzi elastice fitness ?


Multi dintre antrenorii personali prefera benzile elastice pentru fitness pentru că adaugă rezistență fără a adăuga greutate și oferă o tensiune independentă de gravitație.

Asta înseamnă că puteți face acțiuni precum vâslirea sau apăsarea pieptului dintr-o poziție în picioare, mai degrabă decât una aplecat sau culcat pe spate.

Benzile facilitează adăugarea exercițiilor de tragere la un program care întăreste mușchii spatelui

Muschii spatelui sunt de obicei neglijați în antrenamentele la domiciliu.

Am analizat cele trei tipuri principale de benzi de rezistență:

 • Tuburile interschimbabile se pot stivui împreună și se pot prinde de un mâner sau de o curea de gleznă și pot fi ancorate pentru a crea un punct de tensiune sigur pentru a trage sau împinge. Tuburile în sine sunt goale în interior și pot avea întărituri în exterior sau în interior pentru a ajuta la protejarea tubului la supraintindere.
 • Superbenzile arată ca niște benzi de cauciuc gigantice, le puteți folosi singure sau le puteți atașa la o bară sau la un stâlp prin înfășurarea unui capăt în jurul barei și prin buclă și trăgând strâns.
 • Mini-benzile sunt bucle plate cu diametrul de aproximativ 2 incht utilizate în mod obișnuit prin înfășurarea unei bucle în jurul unui membru astfel încât o altă parte a corpului să devină punctul de tensiune.

Ce fel de benzi de fitness exista in functie de tesatura componenta?

Am evaluat câteva benzi de rezistență cu bucle din material textil atât vândute în seturi, cât și ca benzi individuale

Benzile individuale sunt utilizate de obicei pentru încălzirea dinamică, antrenamente specifice pentru partea inferioară a corpului și indicii de formă în timpul exercițiilor precum ghemuitul și ridicarea greutăților.

Benzile din țesătură pot fi puțin mai rezistente decât cele din latex și sunt mai puțin predispuse alunece sau să agate părul de pe corp.

Benzile elastice din material sunt opțiunea perfectă în efectuarea celor mai bune exercitii pentru cresterea masei musculare.

 • Suprafață anti-alunecare pe interior ceea ce previne alunecarea, nu se răsucesc, nu rulează.
 • Elasticitate mare, foarte rezistente la sute de exerciții, 3 nivele.
 • Material durabil cu rezistență de până la 1 an de folosire intensă.
 • Ideale pentru exerciții membre inferioare/superioare.
 • Potrivire pentru orice nivel atletic.

Ce inseamna gradul de rezistenta?

Benzile facilitează, de asemenea, adăugarea de exerciții de tragere la un program, care întăresc mușchii spatelui care sunt de obicei neglijați în antrenamentele la domiciliu.

Experții și antrenorii acorda importanța utilizării unor rezistențe diferite pentru diferite exerciții, precum și capacitatea de a crește rezistența pe măsură ce deveniți mai puternici.

Dacă reușiți cu ușurință să întindeți orice bandă până la capătul dat în orice exercițiu (sau trebuie să faceți acest lucru pentru a simți efectele exercițiului), nu obțineți adaptări bune ale rezistenței musculare

Puteti in acest caz să compromiteți integritatea benzii prin faptul că o împingeți în mod constant până la potențialul său punct de rupere.

Unele seturi cu tuburi vin cu o ancoră, care constă dintr-o curea cu buclă, de obicei confecționată din nailon țesut, și o perlă mare de plastic acoperită la capătul opu

Infiletați capătul cu buclă între cadrul ușii și ușă, pe partea balamalei, apoi închideți (și în mod ideal, blocați) ușa, astfel încât perla să fie fixată în siguranță pe partea cealaltă a ușii.

Puteți apoi să înfiletați un tub sau tuburi prin buclă.

Unii producători de superbandă vând ancore separate, similare cu cele ale seturilor de tuburi’.

Ce criterii conteaza in alegerea de cele mai bune benzi elastice de fitness?


Pentru a găsi cele mai bune benzi pentru majoritatea antrenamentelor trebuie urmarite :

 • probleme cu configurarea
 • cat de usoara este tranzitia intre exercitii
 • confortul minerelor
 • rigiditatea cauciucului
 • mirosuri speciale
 • usurinta generala in utilizare.

Înainte de a face exercitii singuri acasa sau de a merge la sală, cititi toate manualele de instrucțiuni care au venit împreună cu benzile care sunt disponibile pe site-urile web ale producătorilor.

Studiati ofertele pe baza cunostintelor de antrenament personal pentru a alege benzile potrivite pentru dumneavoastra.

Va venim in intimpinare cu recomandarile noastre pentru produse din aceasta categorie din oferta online a platformei EMAG

Toate produsele recomandate au foarte bune referinte ale cumparatorilor, recenzii de top pentru benzi calitative.

IMAGINE DESCRIERE PRET
set5benzi
BANDAELASTICASPOKEY
BANDAELASTICAHMS

Daca sunteti interesat de achizitionarea de alte produse sportive pentru care avem recomandari speciale : Cea mai buna coarda de sarit sau Cele mai bune gantere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *