cel mai bun generator de curent

Cum ne alegem cel mai bun generator de curent electric?

In primul rand, ce este un generator de curent electric?

Un generator are sursa de energie de tip combustibil fosil ca benzina sau motorina diesel sau gaz cu care se alimenteaza motorul generatorului conectat la un alternator care genereaza curent electric.

Energia stocata din combustibil se transforma in energie mecanica de rotatie a unui ax, prin intermediul unui motor.

Regula e ca motoarele folosesc benzina, iar motoarele mari motorina sau gazul.

Curentul electric standard este produs prin rotirea motorului generatorului cu o viteza constanta cum ar fi 3000 RPM) .

Un generator are un sistem de alimentare alcatuit dintr-un rezervor de combustibil cu capacitate minima care ajunge pentru 6 ore de functionare, o pompa de combustibil, un filtru de si un injector.

Caldura produsa de generator este evacuata printr-un sistem de racire cu agenti de racire apa sau hidrogen.

Ce trebuie sa stii daca iti cumperi un generator?

Recomandare : Alegeti un generator cu capacitate mai mare decat consumul estimat calculat pentru ca trebuie sa luati in considerare la calcul si eventualii consumatori temporari pe care ai intentiona sa ii adaugi in retea ulterior.

In functie de ce criterii trebuie ales cel mai bun generator de curent?

1) Durata de functionare si eficienta consumului

Practic timpul de functionare este direct proportional cu capacitatea rezervorului de combustibil.

Viteza motorului se poate ajusta la sarcina consumatorului astfel incat sa scada consumul cu pana la 40% comparativ cu un generator conventional si asta o face numai tehnologia unui generator inverter.

Generatoarele conventionale produc mai mult zgomot si consuma mai mult combustibil dar sunt mai ieftine.

2) Silentiozitatea

Motoarele mai silentioase tipice generatoare Inverter au o tehnologie de reducere a sunetului cu amortizoare speciale ce reduc nivelul de decibeli scazut.

Generatoarele conventionale merg cu o turatie constanta a motorului, deci si cu consumul si zgomotul aferent.

3) Calitatea curentului electric

Generatoarele de curent cu invertor au motoarele cuplate la alternatoare cu redresoare si condensatoare care filtreaza curentul de iesire rezultind un curent alternativ sinusoidal foarte curat care este sigur pentru microprocesoare, console, smartphonuri, PC –uri si orice alt dispozitiv electronic mai sensibil.

Generatoarele portabile conventionale sunt in esenta doar motoare conectate la alternator cu o viteza capabila sa genereze curent alternativ standard care nu este cel mai potrivit pentru echipamentele mai delicate.

4) Puterea maxima la iesire

Generatoarele conventionale au mai multe nivele de putere cuprinse intre 500 si 50.000 W sau si mai mari.

 Generatoarele cu invertor au ca atu mai mult portabilitatea si functionarea silentioasa, capacitatile maxime de iesire fiind mai mici comparativ cu  cele conventionale. Gama lor de putere este intre 1.000 – 4.000 W.

5) Simplitatea constructiei

Generatoarele conventionale sunt masini mai simple, fara electronic complexa,  mai usor de folosit si intretinut, fiind compuse doar dintr-un alternator cuplat la un motor care in esenta functioneaza la o viteza standard.

Generatoarele cu invertor sunt de o constructie mai complexa si evident utilizarea, intretinerea si repararea sunt mai dificil de realizat. Cu toate acestea, fiabilitatea lor este asigurata de tehnologiile special testate.

Care este cel mai ieftin generator ?

Cel mai bun generator de curent nu trebuie sa fie neaparat si cel mai scump, pana la urma depinde foarte mult si de nevoile voastre si de ce aveti nevoie de unul.

Deobicei, cele mai ieftine sunt generatoarele simple (conventionale) care sunt insa mai zgomotoase si consuma mai mult combustibil.

Este firesc ca sa coste mai mult generatoarele cu invertor datorita comoditatii, portabilitati, silentiozitatii si eficientei consumului de combustibil.

Diferenta dintre puterea continua si puterea maxima a unui generator de curent este ca puterea continua este sustinuta in permanenta iar puterea maxima este atinsa doar pentru intervale scurte de timp.

E bine de stiut ca unele dispozitive electronice au nevoie de un soc, de o putere suplimentara pentru pornire si numai dupa aceea isi reduc cerintele de consum la normal.

Cum se foloseste corect un generator de curent?

Generatoarele trebuie sa fie amplasate in zona deschisa si bine ventilata, aerul curat ajuta la disiparea caldurii generate de sistemul de evacuare a gazelor de esapament, monoxid de carbon, alte gaze produse prin arderea combustibilului.

Generatoarele de curent fixe sau portabile trebuie sa asigure un suport de baza care sa permita pamantarea pentru siguranta..

Cum determin tipul de generator de care am nevoie, portabil sau stationar?

Generatoarele portabile au avantajele unui preturi accesibile si sunt mai usor de folosit pot fi mutate pentru a furniza energie in zone fara alimentare de la reteaua electrica

Nu pot fi lasate fara supraveghere fiindca se pot produce consecinte grave in cazul unei pene de current : pompe oprite, frigidere dezghetate daca de exemplu sunteti plecat de acasa.

Majoritatea generatoarelor portabile lor merg pe benzina desi exista si tipuri pe motorina sau mixte.

La achizitionarea unui asemenea generator portabil trebuie tinut cont nu doar de dimensiuni si greutatte ci si de stilul minerului si tipul de roti.

Cele de dimensiuni mici se folosesc mai mult pentru aparate electrocasnice de bucatarie, televizoare, diverse scule electrice, lumini, picnicuri sau sunt salvatoare in situatii de urgenta meteo.

Cele de dimensiuni mari pot fi folosite si pe santiere izolate unde pot genera current stabil pentru diverse masini unelte, motofierastraie, compresoare, radiatoare, instrumente cu motoare AC.

Alimentarea lor cu benzina nu este profitabila la consumatori de putere mare ca de exemplu aerul conditionat.

Care este cel mai eficient generator electric de curent ?

Cel mai eficient generator este generatorul cu invertor: isi scade turatia cu consum mai scazut si produce zgomot mic.

Generatoarele Inverter se folosesc la camping, calatorii cu barca sau in cazul ventilatoarelor, plitelor, aparate radio, incarcarea telefoanelor, alimentarea TV.

Avind un design compact, o greutate mica si producind un curent electric curat pe baza unui consum minim de combustibil sunt de preferat pentru locuri de munca in intreprinderi mici.   

1.Generatoare cu invertor

Un generator inverter foloseste o tehnologie prin care se poate controla tensiunea si frecventa curentului electric.

Curentul electric generat va avea o tensiune si o frecventa mai precisa cu fluctuatii reduse in cazul acestor generatoare care au rolul de a alimenta aparatele electronice mai delicate, mai sensibile.

 Generatoarele cu invertor au putere mai mica decit cele conventionale, genereaza curent electric sinusoidal curat, au eficienta, silentiozitate si sunt economice la consumul de combustibil.

Exista generatoare portabile avansate care contin tehnologie invertoare: au niste dispozitive care transforma curentul continuu in curent alternative, apoi curentul este convertit la 230 V cat necesita functionarea dispozitivelor electrice in marea lor majoritate.

2.Generatoarele stationare

Generatoarele stationare sunt mai scumpe datorita unor sisteme automate prin care se pornesc imediat ce se ia curentul.

Exista si generatoare portabile cu pornire automata dar nu au capacitate suficienta pentru intretinerea sistemului electric al unei case intregi.     

Scopul generatoarelor stationare este obtinerea independentei energetice ca siguranta ca nu vei fi afectat de penele de curent.

Dintre ele si modelele mai simple pot alimenta cu success o gospodarie medie sau un spatiu de lucru nu prea mare :

  • birouri corporative, 
  • medicale
  • centre de date
  • oriunde unde este obligatoriu lucrul fara intreruperi

Legat la o retea de gaze naturale un generator stationar poate furniza in mod continuu curentul electric necesar.

Cea mai mare siguranta ofera un generator stationar mixt care accepta combustibil diferiti: de exemplu benzina si gaz.

Generatoarele stationare comparativ cu cele portabile au avantajul sigurantei, fac zgomot mai mic, sunt si mai durabile si mai fiabile.

Pentru functionarea unei case de locuit este recomandata achizitionarea unui generator stationar bun si relativ ieftin pe gaz , au avantaje care le fac atractive.

Nu este zgomotos, nu costa mult si se recomanda montarea intr-o incapere izolata fonic de la subsol care are o aerisire larga sau in afara casei chiar pentru ca motoarele cu combusite interna oricum ar fi creaza un zgomot la nivelul de discomfort.

Tipul de alimentare

  • Generatoare pe benzina : benzina este usor de obtinut si ii creste portabilitatea
  • Generatoare pe motorina
  • Generatoare mixte GPL/benzina.

Ce pasi trebuie sa urmezi cand iti cumperi un generator?

  • Evaluarea necesarului de benzina pe baza sarcinilor de folosinta: daca ai nevoie de un generator pentru outdoor gen camping ai nevoie de un generator cu invertor
  • Bugetul de care dispui si nivelul de confort dorit fac diferenta intre achizitionarea unui generator stationar, portabil sau un generator cu invertor.
  • Puterea in W de care ai nevoie : se fac masuratori pentru puterea continua necesara tuturor aparatelor care functioneaza la sarcina normal si puterea maxima necesara acolo unde aveti aparate care necesita un impuls puternic la pornire ( e bines a se faca un antecalcul)
  • Vrei sa iti alimentezi integral toata casa, doar circuite partiale sau doar anumite dispozitive : daca ai nevoie pentru toata casa sau circuite din ea iti trebuie un generator stationar conventional
  • Durata de viata : este bine sa verificati daca motorul generatorului are camasa pistonului din fonta pentru a impiedica uzura si deasemenea daca are un cadru metalic stabil si robust.
  • Marimea rezervorului de combustibil : daca doriti un generator cu rezervor mare verificati daca are senzor de protectie pentru baia de ulei astfel incit sa opreasca motorul daca nivelul uleiului coboara sub nivelul de siguranta
  • Vechimea casei : Instalatiile mai invechite trebuie sa fie legate la un generator cu protectie la supraincarcare, indiferent de pretul putin mai ridicat.
  • Ce tip de dispozitive electrice ai de alimentat : daca ai de alimentat doar anumite dispositive e mai potrivita alegerea unui generator portabil cu invertor

In general prima intrebare pe care ne-o este cum putem alege cel mai bun generator de curent pentru nevoile noastre nu doar ca si tip dar si al raportului dintre pret-calitate.

Mai jos aveti si recomandarile noastre pentru cele mai bune generatoare de curent care sunt nu doar calitative dar au si un pret foarte bun pentru ceea ce ofera si au recenzii favorabile pe platformele Emag si Mathaus.

 imagine Detalii produs  pret
MEDIALINE
produs AVANTAJOS PRINTRE TOP FAVORITE PE PLATFORMA EMAG
Generator curent electric profesional cu alimentare hibrida GPL/Benzina , Media Line MLG 3500/1, putere maxima 3,8 KVA(3 KW), AVR, motor 7 CP, monofazat, bobinaj 100% cupru
  • Butelia nu este inclusa !
  • Generatorul beneficiaza de un carburator special, hibrid ,  care functioneaza atat pe baza de GAZ BUTAN si GPL , cat si pe benzina .
  • Avantaje:
  • –  economie de combustibil
  • – reduce emisiile nocive in atmosfera.
  • – vibratii reduse ale motorului ,lucru care mareste durata de viata a acestuia 
  • – autonomie crescuta – pana la 16 ore de mers incontinuu
  • – recuperarea investitiei rapid,  datorita costului redus al GPL-ului in raport cu benzina  
  • Pornirea pe GPL/GAZ se face la demaror .  Generatorul porneste direct pe GAZ sau GPL , nu este nevoie de pornire initiala pe benzina cum se intampla in cazul altor generatoare .
  • Schimbarea alimentarii benzina – gaz se face printr-un simplu comutator fara alte interventii.
  • Generatorul nu se opreste la schimbarea alimentarii de la Gaz la benzina sau invers, evitand astfel timpii morti. Generatorul functioneaza in continuu fara ca motorul sa se opreasca. Este dotat cu un motor Euro V.
  • Specificatii tehnice:
  • Tensiune:  230 V
  • Frecventa:   50 Hz
  • Factor de putere:   1
  • Putere maxima:  3.8 kVA( 3 KW)
  • Putere nominala: 3,3 kVA (2,6 KW)
  • Turatie: 3.000 rpm
  • Motor:  4 timpi, 1 cilindru, racire cu aer
  • Putere motor: 7.0 CP
  • Capacitate cilindrica: 208 cm 3
  • Sistem de aprindere:  electronica
  • Filtru de aer:  semiuscat
  • Combustibil: benzina fara plumb
  • Alternator: sincron, tip AVR cu perii
  • Capacitate rezervor:  15 l
  • Autonomie de lucru:  15 h la o incarcare de 60%
  • Pornire:  cu demaror mecanic
  • Consum specific:  
  • Protectie: IP 23
  • Dimensiuni de gabarit: 605mm×450mm×485mm
  • Masa neta: 46 kg
  • Brand: Medialine
generatorstager
Produs avantajos Tip Generator: Benzina oferta emag
Generator Curent Stager FD 6500E, Open-frame, Putere Maxima 5.5 kW, Monofazat, Benzina, Pornire electrica
  • Motor: YH188F(E), benzina, 4 timpi, 1 cilindru, OHV, racire cu aer
  • Putere motor: 13 CP
  • Turatie nominala: 3000 rpm
  • Capacitate cilindrica: 389 cmc
  • Capacitate baie de ulei: 1.1 L
  • Tip ulei: SAE10W-40, 15W-40
  • Combustibil: Benzina fara plumb
  • Capacitate rezervor combustibil: 25 L
  • Mod reglare tensiune: AVR
  • Sistem aprindere: CDI
  • Tensiune nominala: 230 V
  • Frecventa nominala: 50 Hz
  • Putere nominala: 5 kW
  • Putere maxima: 5.5 kW
  • Factor de putere: 1
  • Dimensiuni: 720x540x595 mm
  • Nivel zgomot: 96 dB
  • Sistem de pornire: la sfoara / electric
  • Autonomie: 8 h
  • Greutate neta/bruta: 86/90 kg
  • Brand Stager
  • recenzii 4.6*
generatorstanley
pret avantajos Tip Generator: Portabil oferta mathaus
Generator curent electric Stanley SG3100-1, 3,1 kW, 2 x 230 V, capacitate rezervor 15 l
  • Beneficiaza de rezervor de benzina de 15 l, care asigura o autonomie de pana la 8,2 ore.
  • Stanley SG3100-1 este un generator monofazat, portabil, montat pe un cadru tubular de protectie si manipulare si actionat de un motor termic pe benzina cu pornire electrica in 4 timpi de 6,5 CP. 
  • Este destinat utilizarii intensive pe santier sau in alte aplicatii profesionale, dar si in aplicatii casnice.
  • Este dotat cu:
  • volmetru
  • protectie la supra sarcina
  • dispozitiv de siguranta pentru nivelul de ulei din baie
  • pornire manuala prin sfoara
  • putere nominala: 3100 W
  • dimensiuni: 670 x 480 x 480 mm
  • capacitate rezervor: 15 L
  • priza iesire: 2/230 V
  • tip alimentare: benzina
  • tip pornire: manuala
  • Brand: Stanley
WaterpikAquarius
produs calitativ de top Tip Generator: Motorina oferta EMAG
Generator curent electric Senci SC-9000 E-LITE, 16 CP, 459 CC, 7500 W, 230 V, stabilizator de tensiune (AVR), demaraj electric, 25 l, benzina, 10.5 h autonomie maxima
  • Utilizat pentru Uz general
  • Tip Portabil
  • Tip combustibil Benzina
  • Utilizare Rezidential Comercial
  • Tip curent Monofazat
  • Tip pornire Electrica
  • Structura Cadru metalic cu roti
  • Protectie suprasarcina Protectie lipsa presiune ulei
  • Tip motor 4 timpi
  • Capacitate cilindrica 459 cm³
  • Putere 7.5 kW
  • Numar prize 2
  • Sistem racire Cu aer
  • Brand: Senci
  • recenzii 5*: „Super duce mult mai mult decât ai crede o casa întreaga cu hidrofor frigidere lăzi frigorifice cuptor cu microunde, și un atelier de termopane cu toate utilitățile recomand cu incredere”
generatorkonnen
Pret calitativ de top Tip Generator: Benzina
Generator curent digital inverter Könner & Söhnen KS 4000iE S, 4.0 kW, 230 V, 2 prize х16А , silentios, demaraj electric, LED display, protectii automate, consum redus, bobinaj cupru
  • Utilizat pentru Uz general
  • Tip Portabil
  • Tip combustibil Benzina
  • Utilizare Rezidential
  • Tip curent Monofazat
  • Tip pornire Manuala Electrica
  • Structura Carcasa insonorizata
  • Scurtcircuit Protectie suprasarcina Sistem de stabilitate a tensiunii Protectie lipsa presiune ulei
  • Unda sinusoidala pura Buton pornire usoara Durata viata motor crescuta design imbunatatit Potrivit pentru aparatele sensibile la curent
  • Continut pachet
  • 1 X Generator de curent 1 *Manual de instructiuni; abmbalaj 1* cheie bujie 2 * cheie pornire electrica 1 * baterie 1 * bujie 1 * surubelnita PH2 6.0 mm 1 * panlie umplere ulei
  • cadou Husa de protectie
  • Brand :Könner & Söhnen
  • recenzii 5* :”Foarte bun produsul, la nivelul asteptarilor mele.Cititi manual inainte de pornire, bateria vine deconectata. Eu incercam sa-l pornesc fara a conecta bornele mai intai, nestiind ca vine deconectata.Lucreaza stabil si silentios.”
generatorhyundai
pret avantajos
Generator curent digital tip invertor Hyundai HY3200SEi, 2.8 kW, 2 x 230 V + 1 x 12V, capacitate rezervor 7.8 l
  • Tip produs: generator de curent digital 
  • Model motor: Hyundai HX170
  • Numar faze: monofazat 
  • Rezervor ulei: 1.1 l
  • Factor de putere: 1 cos Ф
  • Sistem de pornire: manuala/electrica (la cheie)
  • Tip combustibil: benzina 
  • Greutate: 38 kg
  • Capacitate cilindrica motor: 208 cmc
  • Capacitate rezervor: 7.8 l
  • Putere motor: 4.4 CP
  • Prize iesire: 2 x 230V / 16A (AC) + 1 x 12V / 5 A (DC)
  • Putere maxima: 3.2 kW
  • Putere nominala: 2.8 kW 
  • Tensiune: 230 V
  • Nivel de zgomot: 96 dB
  • Brand :Hyundai
  • recenzii 5* Produsul este ca și în descriere ,nota 10 pentru magazin
generatordaewoo
pret calitativ Tip Generator: Benzina
Generator curent electric Daewoo GDK7500E, 9.6 CP, 7500 W, 4 timpi, 1 cilindru, stabilizator de tensiune (AVR), demarator electric, protectie suprasarcina, roti, maner transport, 25 l benzina, 20 h autonomie maxima
  • Utilizat pentru Uz general
  • Tip Portabil
  • Tip combustibil Benzina
  • Utilizare Rezidential Comercial
  • Tip curent Monofazat
  • Tip pornire Manuala Electrica
  • Structura Cadru metalic
  • Protectii Protectie suprasarcina
  • Culoare Negru/Portocaliu
  • Continut pachet 1 x Generator
  • Tip motor 4 timpi
  • Capacitate cilindrica 460 cm³
  • Sistem racire Cu aer
  • Viteza maxima (rpm) 3600
  • Tensiune furnizata 230 V
  • Nivel zgomot 96 dB
  • Capacitate rezervor 25 l
  • Brand : Daewoo
  • recenzii 5*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *