CELE MAI BUNE SUPLIMENTE ALIMENTARE

O dietă sănătoasă și echilibrată este cea mai bună modalitate de a obține toată nutriția de care aveți nevoie.

Totuși un supliment nutritiv poate contribui la creșterea aportului de substante nutrtive mai ales dacă aveți o deficiență.

O multivitamină poate ajuta la completarea oricăror lacune nutriționale din dieta dumneavoastră și la prevenirea deficiențelor.

Alte produse, cum ar fi probioticele și omega-3, sunt mai specializate și aduc beneficii unor probleme de sănătate specifice, cum ar fi funcția intestinală și sănătatea inimii.

Dacă vă gândiți să adăugați un supliment la rutina dumneavoastră, cel mai bine este să vă consultați cu un medic nutritionist pentru a vă asigura că este sigur și benefic pentru dumneavoastră

Ce trebuie să căutați la un supliment: Obiective de sănătate


În mod similar, veți dori să vă gândiți la obiectivele dvs. de sănătate și wellness atunci când alegeți un supliment.

Dacă doriți să susțineți sănătatea oaselor, un amestec de vitamina D, calciu și magneziu ar putea fi o opțiune bună.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți starea de spirit, digestia sau performanța sportivă, există anumite suplimente formulate pentru a oferi sprijin.

Forma sub care se ia suplimentul nutritiv:
Dacă preferați să nu luați o pastilă în fiecare zi, căutați suplimente care se prezintă sub formă de
formă de gumă, pastilă, tabletă sau lichid.

Aruncați întotdeauna o privire la lista de ingrediente pentru a vă asigura că produsul este sărac în zahăr și conține niveluri adecvate de vitamina, mineral sau suplimentul specific pe are doriți să îl adăugați la dieta dumneavoastră.

Potrivit nutritionistilor, urmariti 7 ingrediente de baza in componenta multivitaminelor alese:

 • Vitamin D. care ajuta organismul sa absoarba calciul
 • Magneziul un nutrient esential ori din hrana ori din suplimente.
 • Calciul.
 • Zinc. …
 • Fier.
 • Folat. …
 • Vitamina B-12.

Cum sa alegeti cele mai bune suplimente nutritive pentru utilizare zilnica?


Suplimentele alimentare includ vitamine, ulei de pește, ierburi, minerale precum calciul și multe altele.

Aceasta este o întrebare pe care trebuie sa o puneti medicului sau dieteticianului dumneavoastră.

Exista in rindul medicilor o ingrijorare ca oamenii iau una din astea și una din alea, doar pentru că au citit undeva că un supliment este util.

Dezechilibrele pot apărea cu ușurință și s-ar putea să nu vă dați seama de asta.

Alimentele sunt cel mai bun mod de a obține vitaminele și mineralele.

Dar uneori poate fi greu să mănânci suficiente legume proaspete, fructe, cereale integrale și alte opțiuni sănătoase.

O multivitamină poate fi o modalitate sigură de a vă spori nutrienții.

Aveți nevoie de un supliment?

Majoritatea oamenilor sănătoși nu au nevoie de unul. Dar unii oameni pot avea nevoie de un ajutor suplimentar,

Printre motive se numără faptul sau că sunteți în vârstă, luați anumite medicamente sau nu aveți acces ușor la alimente sănătoase din cauza veniturilor sau a locului în care locuiți.

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă:

1.Sunteți sau ați putea rămâne însărcinată. Este posibil să nu obțineți suficient fier din alimente, mai ales dacă aveți grețuri matinale. Și toate femeile care sunt însărcinate sau care încearcă să fie, ar trebui să ia acid folic. Vitaminele prenatale vă oferă o pernă suplimentară de siguranță.

2.Aveți grijă de un copil mic. Bebelușii și copiii pot avea nevoie de ajutor pentru a obține vitamina D și fier.

3.Mâncați o dietă restrânsă sau limitată. Este mai greu să obțineți unele substanțe nutritive, cum ar fi vitamina B12 sau calciu, dacă renunțați la anumite grupe de alimente. Acest lucru se poate întâmpla dacă sunteți vegan sau dacă aveți o alergie la lactate.

4.Aveți peste 50 de ani. Corpul tău începe să absoarbă mai puțin din vitaminele D și B12 pe măsură ce îmbătrânești. După ce ajungeți la vârsta mijlocie, este posibil să trebuiască să luați măsuri suplimentare pentru a obține suficient.

5.Ați suferit o operație de bypass gastric. Este posibil ca intestinul dumneavoastră să nu absoarbă la fel de bine substanțele nutritive.

6.Aveți anumite afecțiuni genetice sau de sănătate.

Este posibil să aveți probleme în absorbția substanțelor nutritive dacă aveți:

 • Boală inflamatorie intestinală (cum ar fi colita ulcerativă sau boala Crohn).
 • Boală celiacă
 • Fibroză chistică
 • Boală de ficat
 • Cancer
 • O tulburare autoimună (cum ar fi anemia pernicioasă)
 • Dependența de alcool
 • O mutație în anumite gene
 • Piele mai închisă la culoare (este posibil să absorbiți mai puțină vitamine


Care sunt cele mai bune suplimente nutritive pentru utilizare zilnica ?

Mulți bărbați și femei decid să ia suplimente pentru că au (sau doresc să evite) o deficiență nutrițională în dieta lor.

De exemplu, dacă știți că nu obțineți suficientă vitamina D în dieta dumneavoastră sau aveți o expunere limitată la soare, puteți decide să luați un supliment de vitamina D.

Cel mai bine este să vă consultați cu medicul sau nutritionistul dumneavoastra înainte de a adăuga un supliment la rutina dumneavoastră.

Deasemenea un medic dietetican vă poate sfătui dacă aveți o deficiență nutrițională identificată sau dacă aveți o anumită afecțiune care ar putea beneficia de nutrienți adăugați.

Este important să rețineți că suplimentele sunt menite să sporească nutriția unei diete sănătoase și nu înlocuiesc o dietă deficitară.

În plus, deși aveți nevoie de o anumită cantitate de vitamine și minerale specifice, mai mult nu este întotdeauna mai bine, iar suplimentele pot fi potențial periculoase dacă consumați prea mult.1


1.Cea mai bună multivitamină:

Un complex multivitaminic este un supliment excelent pentru oricine caută să își consolideze
nutriție și să promoveze sănătatea generală

În timp ce puteți urmări să mâncați sănătos, o dietă echilibrată, un multivitaminic funcționează pentru a umple orice lacune nutriționale.
Suplimentul de vitamine și minerale de o zi este formulat cu

 • -vitaminele B pentru susținerea energiei,
 • -vitaminele C și E pentru a promova funcția imunitară
 • – 10 micrograme de vitamina D pentru a ajuta la menținerea sănătății oaselor.


2. Cel mai bun ulei de pește:

Acizii grași Omega-3 sunt recomandați ca parte a unei diete sănătoase deoarece joacă un rol în prevenirea cancerului și susțin, de asemenea, sănătatea inimii, a ochilor și a creierului.

Cele mai bune surse de omega-3 sunt alimente ca peștele gras și unele nuci și semințe, dar suplimentele de ulei de pește vă pot ajuta, de asemenea, să vă suplimentati aportul.

3. Cel mai bun magneziu:

Magneziul este un mineral important care susține sănătatea oaselor, sănătatea inimii și digestia normală. Suplimentele de magneziu vin în mai multe forme, inclusiv citratul de magneziu.

Citratul de magneziu e o formă foarte biodisponibilă, ușor de absorbit, care poate ajuta la refacerea nivelului de magneziu și la ameliorarea constipației cu efectul său laxativ natural.

4. Cel mai bun fier:

Nivelurile scăzute de fier și anemia sunt frecvente, în special la femei.

Fierul este o componentă necesară în creșterea celulară normală, dezvoltarea și funcționare

Dacă sunteți îngrijorat, cel mai bine este să vorbiți cu medicul dumneavoastră despre nivelul dumneavoastră individual de fier.

Majoritatea oamenilor pot obține suficient fier din alimentele pe care le consumă, dar dacă medicul dumneavoastră recomandă suplimentarea, încercați această opțiune

5. Cele mai bune fibre:

O dietă bogată în cereale integrale, fructe și legume este probabil bogată în fibre, dar pentru cei care nu pot mânca anumite alimente sau au nevoie de ajutor pentru digestie, un supliment de fibre poate fi de ajutor.

6.Cel mai bun probiotic:

Probioticele sunt cunoscute pentru bacteriile lor benefice care pot îmbunătăți ecosistemul intestinal și sănătatea pielii, funcția imunitară și chiar sănătatea mentală.


Acestea conțin, de asemenea, inulină, un prebiotic care acționează ca hrană pentru bacteriile sănătoase.

Capsulele fără gelatină sunt excelente pentru vegetarieni.

În timp ce probioticele sunt fantastice pentru cei care se confruntă cu probleme digestive ocazionale, acestea sunt, de asemenea, excelente pentru persoanele care călătoresc frecvent.

7.Cea mai bună vitamina D:

Vitamina D este o vitamină importantă care susține starea de spirit, sănătatea oaselor și funcția imunitară.

Deși organismul produce în mod natural vitamina D prin expunerea la soare, poate fi o provocare să îndeplinești recomandarea de cel puțin 600 UI de vitamina D pe zi.

8.Cea mai bună pudră de colagen:

Amestecul de colagen conține, de asemenea, acid hialuronic, o substanță pe care organismul o produce în mod natural și care contribuie la promovarea colagenului.

Pulberea fără gust este solubilă în lichide calde sau reci, astfel încât o puteți adăuga în cafea, smoothie-uri sau alte băuturi.

9. Cea mai bună pudră de verdețuri:

Consumul de fructe și legume este esențial pentru a ne satisface nevoile de vitamine și minerale;
cu toate acestea, doar unul din zece oameni îndeplinește aportul zilnic recomandat de fructe și legume

Pulberile pot fi o modalitate excelentă de a spori aportul de nutrienți dacă cineva este reticent la consumul de legume întregi sau călătorește si are acces limitat la produse proaspete.

Nimeni nu a spus că pulberile verzi au un gust delicios, motiv pentru care multe branduri adaugă stevia în pulberea lor pentru a crește palatabilitatea și dulceața.

Care este cel mai bun supliment antiinflamator natural?

Există multe suplimente care pot ajuta la combaterea inflamațiilor din organism.

Mâncatul unei diete echilibrate, antiinflamatoare și practicarea de suficiente exerciții fizice sunt două modalități de a combate inflamația.

În cazul în care medicul dumneavoastră consideră că este adecvat, unele suplimente, cum ar fi uleiul de pește, turmericul și curcumina, sunt modalități susținute de dovezi pentru a combate inflamația.

Ce spun experții DESPRE ALEGEREA DE SUPLIMENTE NUTRTIVE ?

„Luați în considerare siguranța, cheltuielile și eficiența atunci când căutați un supliment. Suplimentele nu au același nivel de control și restricții în ceea ce privește etichetarea ca și alimentele. Asta înseamnă că pot sau nu să conțină ceea ce spun că conțin, sau pot fi contaminate cu alte ingrediente de care doriți să vă feriți.”

Iata si recomandarile noastre pentru cele mai bune suplimente nutritive pentru utilizare zilnica oferite de platforma online Emag, cu cel mai bun raport posibil calitate pret si cu recenzii de 5* ale cumparatorilor multumiti :

IMAGINE DESCRIERE PRET
SUPLIMENTNUTRITIVJARROW
PRODUS CALITATIV
Supliment nutritiv Jarrow Formulas, CDP Choline, 60 capsule
 • Sustine functia creierului
 • Contine:: 60 capsule
 • Doza: 2 capsule
 • Portii pe container: 30
 • RWS Citicoline (CDP-colina)
 • Ingrediente:
 • Chinolina (CDP-colina), dioxid de siliciu, saruri de magneziu ale acizilor grasi, celuloza, gelatina (capsula).
 • Nu contine: Grau,gluten, soia, oua, peste / crustacee sau arahide.
 • Contraindicatii: Hipersensibilitate la oricare dintre ingrediente. In timpul sarcinii si alaptarii, consultati-va medicul sau farmacistul inainte de utilizare.
 • Administrarea: 1 capsula de pana la 2 ori pe zi in timpul mesei.
 • Depozitati la temperatura camerei intr-un loc uscat si intunecat, departe de copii mici.
 • Nu utilizati daca ambalajul a fost deteriorat sau daca folia a fost scoasa.
 • Important: Produsul nu poate fi utilizat ca inlocuitor (inlocuitor) al unei diete diversificate in mod corespunzator.
 • Un mod echilibrat de hranire si un stil de viata sanatos este important pentru functionarea corpului uman.
 • Nu depasiti portiunea maxima recomandata pentru admisie in timpul zilei.
 • Producator: Formule Jarrow
 • RECENZII 5* „Este ceea ce trebuie! Legat de substanta cenusie. Cine are probleme cu anxietatea, depresia, sau tumori cerebrale, te ajuta sa te mentii psihic.”
suplimentnutritivlevrolean
PRODUS CALITATIV
Supliment Nutritiv Levro Lean
 • LevroLEAN est un supliment alimentar sigur si eficient pentru toti cei care vor sa atinga si sa mentina un fizic puternic si sculptat.
 • Fiecare capsula de LevroLEAN contine o compozitie atent selectionata de substante bioactive, care ajuta la reducerea grasimii generale corporale prin grabirea metabolismului grasimilor.
 • Extract de nuca de cocos – ajuta la spirjinul pierderii in mod sanatos a greutatii si contribuie la metabolismul grasimii.
 • Extract din frunze de ceai verde – ajuta la reducerea grasimii corporale prin sprijinul imbunatatirii metabolismului si a oxidarii grasimilor.
 • Ajuta, de asemenea, la protejarea pielii de raze ultraviolete (UV) si a daunelor oxidative provocate de poluare.
 • Este cunoscut pentru sprijinul in intarirea oaselor si pentru ajutorul in mentinerea unor nivele sanatoase de glucoza in sange.
 • Extract din seminte de guarana – ajuta la atingerea si mentinerea unei greutati corporale sanatoase si contribuie la imbunatatirea metabolismului grasimilor.
 • Extract de ardei iute rosu – contribuie la reducerea greutatii/grasimii si ajuta in programele sanatoase de slabire.
 • Extract de portocale amare – ajuta la reducerea grasimii corporale si la mentinerea unei greutati sanatoase.
 • Pentru Barbati Femei
 • Utilizat pentru Sanatate zilnica Sistemul digestiv Sistemul osos
 • Brand: KEVIN LEVRONE
 • recenzii 5* Este un produs de generatie noua care functioneaza in cazul meu. Am scapat in primele 2 saptamani de 1,6 kg fara bataie de cap.
SUPLIMENTNUTRITIVLPROLINE
PRODUS CALITATIV
Supliment nutritiv L-Proline, 500 mg, 100 capsule, Swanson
 • supliment alimentar care contine prolina .
 • Prolina este o proteina care joaca un rol-cheie in producerea de colagen.
 • Marimea ambalajului: 100 capsule;
 • O singura data: 1 capsula;
 • ZDS  L-Prolina  500 mg
 •  Ingrediente:
 • L-prolina, invelisul capsulei: gelatina, liant: acizi grasi, agenti antiaglomeranti: dioxid de siliciu si saruri de magneziu ale acizilor grasi.
 • Produsul nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza.
 • Aplicati (1) o capsula pe zi.
 • Important: data indicata pe ambalaj este data fabricarii si nu data de expirare.
 • Pentru a obtine data de expirare, adaugati 30 de luni pana la data productiei.
 • Important: Produsul nu poate fi utilizat ca inlocuitor (inlocuitor) al unei diete diversificate in mod corespunzator.
 • Nu depasiti portiunea maxima recomandata pentru admisie in timpul zilei.
 • Brand: Swanson
 • receznii 5*:”excelent”
suplimetnnutritivbiotechusa
PRODUS CALITATIV
Supliment Nutritiv Biotech Usa One A Day 0.100 Kg
 • O combinatie extraordinara de vitamine si minerale, complexa si totodata uimitoare, contine un spectru larg al tuturor vitaminelor si mineralelor esentiale precum si alte substante nutritive importante pentru orice sportiv care doreste sa beneficieze de performante bune pentru o perioada indelungata.
 • In zilele noastre este destul de dificil sa atingem un nivel nutritional suficient si diversificat.
 • In consecinta, One-A-Day este indicat pentru oricine, indiferent de varsta, sex sau activitate sportiva!
 • Alte ingrediente: terra alba, stearat de magneziu, acid stearic.
 • Mod de administrare: consumati o tableta pe zi.
 • Brand: BioTech USA
 • recenzii 5* „Sunt foarte bune. Sunt printre putinele pastile (complex vitamine + minerale) carora chiar le-am simtit efectul benefic.”
suplimentnutritivswansongasseri
PRODUS CALITATIV
Supliment nutritiv, Swanson Lactobacillus Gasseri, 60 capsule
 • Lactobacillus Gasseri Swanson este un supliment alimentar care contine probiotice lactobacillus gasseri. Intr-o capsula exista 3 miliarde de organisme vii.
 • Compozitie: 
 • Comprimate in flacon: 60 capsule;
 • Doza zilnica: 1 capsula.
 • Ingrediente: Lactobacillus Gasseri, agent de completare: celuloza microcristalina, invelisul capsulei: hidroxipropil metilceluloza, agenti antiaglomeranti: saruri de magneziu ale acizilor grasi si dioxid de siliciu.
 • Pentru Barbati Femei
 • Forma/Textura Capsule
 • Ingrediente principale
 • Magneziu Lactobacillus
 • Tip administrare Cale orala
 • Utilizat pentru Sanatate zilnica
 • Brand: Swanson
 • recenzii 5*: excelent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *