Cel mai bun sistem Wi-Fi mesh

Alege cel mai bun sistem Wi-Fi mesh, alegerea poate fi dificilă, dar cu ajutorul acestui ghid vei găsi soluția perfectă pentru nevoile tale.

Un sistem Wi-Fi mesh este soluția ideală pentru a beneficia de internet de mare viteză și o acoperire extinsă în locuința ta.

Indiferent dacă ai nevoie de o conexiune rapidă în fiecare cameră sau dorești să scapi de punctele slabe de conexiune, un sistem Wi-Fi mesh este soluția ideală.

Cu o tehnologie avansată și o soluție de rețea inteligentă, un router mesh și punctele de acces Wi-Fi lucrează împreună pentru a-ți oferi o conectivitate uniformă în fiecare colț al casei tale.

Beneficiile unui sistem Wi-Fi mesh includ:

 • Acoperire extinsă în fiecare cameră a casei tale
 • Performanță wireless superioară și internet de mare viteză
 • Conectivitate uniformă în toată casa
 • Tehnologie avansată pentru optimizare automată a rețelei tale

Cu ajutorul unui sistem Wi-Fi mesh, vei putea naviga pe internet, urmări filme și să te bucuri de jocuri online fără întreruperi și fără puncte slabe de semnal.

Indiferent de dimensiunea casei tale, cel mai bun sistem Wi-Fi mesh poate asigura o acoperire uniformă și o performanță excelentă.

Așadar, nu mai aștepta și alege cel mai bun sistem Wi-Fi mesh pentru o acoperire extinsă și performanță wireless de calitate superioară în locuința ta!

De ce să alegi cel mai bun sistem Wi-Fi mesh ?

Un sistem wireless MESH este o opțiune excelentă pentru cineva care dorește o acoperire extinsă în toată casa și o performanță wireless superioară.

Acest sistem utilizează mai multe puncte de acces Wi-Fi care lucrează împreună pentru a crea o rețea uniformă și puternică în fiecare colț al locuinței tale.

Aceasta înseamnă că vei beneficia de un internet rapid și o conexiune stabilă oriunde te-ai afla în casă, fără să ai puncte slabe de semnal sau zone fără acoperire.

Un sistem wireless MESH îți oferă și flexibilitate în extinderea rețelei tale în viitor.

Poți adăuga mai multe puncte de acces în funcție de nevoile tale, asigurându-te că vei avea o acoperire consistentă în toate camerele casei tale.

Descoperă cele mai bune sisteme wireless MESH pe piață și bucură-te de o acoperire extinsă, performanță wireless de înaltă calitate și o conexiune stabilă în fiecare colț al casei tale.

Un sistem wireless MESH oferă o acoperire extinsă și performanță wireless superioară.

Cum să alegi cel mai bun sistem Wi-Fi mesh?

Alegerea cel mai bun sistem wi-fi MESH poate fi o sarcină dificilă, dar cu o evaluare atentă a diferitelor factori, poți face cea mai bună alegere pentru nevoile tale. Înainte de a lua decizia finală, ia în considerare următorii factori cheie:

1. Acoperirea

Suprafața casei tale este unul dintre factorii primordiali în alegerea unui sistem wireless MESH. Asigură-te că sistemul pe care îl alegi oferă o acoperire adecvată în fiecare cameră a locuinței tale. Acest lucru va asigura o conectivitate uniformă în toată casa ta.

2. Viteză și frecvență

Pentru a te bucura de o experiență online rapidă și fără întreruperi, verifică viteza și frecvența sistemului wireless MESH. Asigură-te că sistemul suportă o frecvență de cel puțin 5 GHz pentru a beneficia de o conexiune rapidă și de înaltă performanță.

3. Canal dedicat

Un canal dedicat asigură o lățime de bandă separată pentru comunicația între nodurile sistemului. Acest aspect contribuie la evitarea interferențelor și congestiei în rețea, oferind o performanță mai bună și un semnal de calitate superioară.

4. Numărul de porturi

Poate fi util să verifici numărul de porturi disponibile pe sistemul wireless MESH pe care îl alegi. Asigură-te că vei avea suficiente porturi LAN și porturi USB pentru a conecta toate dispozitivele tale, cum ar fi computerele, imprimantele și dispozitivele de stocare.

5. Ușurință în configurare

Optează pentru cel mai bun sistem wi-fi MESH care oferă o configurație ușoară și intuitivă.

Asigură-te că producătorul sistemului pune la dispoziție instrucțiuni clare de instalare și configurare, astfel încât să poți beneficia rapid de avantajele sistemului.

6. Producătorii de încredere

Atunci când alegi cel mai bun sistem wi-fi MESH, ia în considerare producătorii de încredere, cunoscuți pentru calitatea și suportul oferit.

Cercetarea și citirea recenziilor de la utilizatori poate fi o modalitate bună de a evalua reputația producătorului și performanța sistemului.

Odată ce ai luat în considerare toți acești factori, vei fi pregătit să faci cea mai bună alegere pentru sistemul wireless MESH care să îți satisfacă nevoile de acoperire extinsă, viteză și performanță în rețeaua ta.

Recomandari: calitate si pret intr-un raport avantajos:

Sistem Wi-Fi Mesh TP-Link Deco M4 (3-pack) AC1200 Gigabit cu acoperire completa pentru casa

Tip produs Sistem Mesh
Numar bucati/set 3
Porturi LAN 1 x RJ-45
Porturi WAN 1 x RJ-45
Rata de transfer Ethernet (Mbps) 1000 MB/s
Antena 2 x antene interne dual-band per unitate Deco
Frecventa 5 GHz
Rata de transfer WI-FI (Mbps) 867 MB/s
Port USB Nu
3G/4G Nu
Alimentare 100 – 240 V / 50 – 60Hz
Continut pachet 3 x Unitati Deco M4
Tehnologie MU-MIMO Parental Control Guest Network
Dimensiuni (mm) 90.7 x 190
Altele Beamforming Auto Path Selection Self-Healing AP Steering Band Steering
Standard Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Securitate WPA-PSK WPA2-PSK

Sistem Mesh Wi-Fi Mercusys Halo H30G(3-pack), AC1300, Dual-Band, Gigabit, MU-MIMO, Seamless Roaming, Control Parental, cu acoperire pentru intreaga casa

 • Sistem Mesh Wi-Fi Dual-Band Gigabit AC1300 cu acoperire pentru intreaga casa
 • ​​​​​​O retea unificata – Cu ajutorul tehnologiei Mesh, unitatile Halo formeaza o retea unica, cu un singur nume si o singura parola Wi-Fi
 • Seamless Roaming –In timp ce te deplasezi prin casa, semnalul Wi-Fi se muta automat de la o unitate Halo la alta pentru ca tu sa ai parte de conexiuni rapide si stabile, pe toate dispozitivele conectate
 • Acoperire pentru intreaga casa – Acopera o suprafata de pana la 320 m², eliminand astfel zonele fara semnal Wi-Fi din locuinta ta
 • Wi-Fi Dual-Band 1.3 Gbps  – Halo H30G ofera conexiuni rapide si stabile pentru pana la 100 de dispozitive, oferind viteze de pana la 1300 Mbps, si poate functiona pe majoritatea conexiunilor oferite de furnizorii de Internet (ISP), inclusiv pe conexiunile cu modem
 • Administrare usoara, direct din aplicatia Mercusys – Foloseste aplicatia Mercusys, disponibila in limba romana, pentru a seta, configura si administra reteaua Wi-Fi Mesh Mercusys
 • Porturi full Gigabit – Ai cate doua porturi Gigabit per unitate Halo, oferindu-ti conexiuni stabile, prin cablu

Sistem Wi-Fi Mesh Mercusys Halo H50G(3-pack), AC1900, Full Gigabit, cu acoperire completa pentru casa

Sistem Mesh Wi-Fi Gigabit Dual-Band AC1900 cu acoperire pentru intreaga casa

 • Retea unificata – Datorita tehnologiei Mesh, unitatile Halo formeaza o singura retea Wi-Fi, cu un singur nume si o singura parola Wi-Fi
 • Seamless Roaming – In timp ce te deplasezi prin casa, semnalul Wi-Fi se muta automat de la o unitate Halo la alta pentru a te bucura de conexiuni rapide si stabile, pe toate dispozitivele conectate
 • Acoperire Wi-Fi pentru intreaga casa – Acopera, cu semnal Wi-Fi, o suprafata de pana la 550 m², eliminand zonele fara semnal Wi-Fi
 • Wi-Fi Dual-Band de 1.9 Gbps – Halo H50G ofera conexiuni rapide si stabile cu viteza de pana la 1,900 Mbps, pentru aproximativ 100 de dispozitive, si poate functiona pe majoritatea conexiunilor oferite de furnizorii de Internet (ISP), inclusiv pe conexiunile cu modem
 • Administrare rapida si usoara a retelei, prin aplicatie – Utilizeaza aplicatia MERCUSYS pentru a configura si administra rapid reteaua ta Wi-Fi
 • Porturi Full Gigabit – Ai 3 porturi Gigabit per unitate Halo pentru conexiuni rapide, prin cablu

Ce este și cum funcționează un sistem wireless MESH?

Un sistem wireless MESH reprezintă o rețea wireless compusă dintr-un router principal și mai multe puncte de acces.

Aceste puncte de acces sunt amplasate strategic în diverse zone ale casei tale și comunică între ele pentru a extinde și îmbunătăți acoperirea și conexiunea Wi-Fi.

Funcționarea unui sistem wireless MESH se aseamănă cu cea a unei plase de conexiune, unde semnalul Wi-Fi este recepționat de la routerul principal și transmis de la un punct de acces la altul, traversând bariere precum pereți și mobilier.

Această tehnologie asigură o acoperire uniformă și un semnal Wi-Fi puternic în fiecare cameră a locuinței tale.

Sistem wireless MESH versus amplificatoare WIFI

Sistemul wireless MESH și amplificatoarele WiFi sunt două opțiuni pentru extinderea acoperirii rețelei wireless.

Amplificatoarele WiFi preiau semnalul de la routerul principal și îl extind în zonele în care semnalul slăbește. Cu toate acestea, amplificatoarele WiFi pot avea limite în ceea ce privește performanța și acoperirea rețelei tale.

Sistemele wireless MESH, pe de altă parte, creează o rețea unică în toată casa, asigurând o acoperire uniformă a semnalului și o performanță excelentă.

Ele comunică între punctele de acces, ceea ce duce la o calitate superioară a semnalului și la o conexiune netedă în întreaga casă.

Amplificatoare WIFI

Amplificatoarele WiFi pot fi o soluție convenabilă și simplă pentru extinderea semnalului Wi-Fi în anumite zone. Cu toate acestea, acestea pot avea limite în ceea ce privește performanța și acoperirea, iar rețeaua lor poate avea un alt nume și parolă, ceea ce poate fi inconvenient pentru utilizatori.

În plus, utilizarea mai multor amplificatoare WiFi poate crea o rețea fragmentată și instabilă.

Sistemele wireless MESH, pe de altă parte, oferă o acoperire uniformă și o performanță excelentă în întreaga casă.

Acestea formează o rețea unică, cu același nume și parolă, oferind astfel o experiență mai fluidă pentru utilizatori.

Sistemele MESH comunică între punctele de acces, optimizând automat conexiunea și asigurând o acoperire extinsă și o performanță de încredere în toate camerele casei tale.

În concluzie, dacă dorești să extinzi acoperirea rețelei tale fără a compromite performanța și stabilitatea, a alege cel mai bun sistem wi-fi MESH este soluția ideală.

Amplificatoarele WiFi pot fi o opțiune convenabilă, dar pot avea limitări în ceea ce privește performanța, acoperirea și gestionarea rețelei.

Indiferent de alegerea ta, asigură-te că selectezi soluția care se potrivește cel mai bine necesităților tale de acoperire, performanță și fiabilitate a rețelei tale wireless.

Când ar trebui să îți cumperi cel mai bun sistem wi-fi MESH și când ar trebui să spui pas?

Este important să iei în considerare nevoile tale înainte de a cumpăra un sistem wireless MESH.

Dacă locuiești într-o casă mare cu mai multe etaje sau cu pereți groși care pot face ca semnalul să slăbească sau să dispară în anumite zone, atunci un sistem wireless MESH este o alegere excelentă pentru a asigura o acoperire consistentă în toată casa.

Dacă ai multe dispozitive conectate la rețea și ai nevoie de o conexiune stabilă și de performanță maximă, atunci un sistem wireless MESH poate satisface aceste cerințe.

Prin amplasarea mai multor puncte de acces în locuință, sistemul wireless MESH elimină punctele slabe de conexiune și asigură o conexiune puternică și fiabilă în fiecare colț al casei tale.

În schimb, dacă locuiești într-o casă mică sau nu ai probleme semnificative cu acoperirea sau performanța rețelei tale existente, poate nu este necesar să investești într-un sistem wireless MESH. În acest caz, poți continua să utilizezi routerul tău existent sau poți opta pentru soluții alternative, cum ar fi amplificatoarele WiFi, pentru a extinde acoperirea rețelei tale.

Decizia de a cumpăra sau nu un sistem wireless MESH ar trebui să fie luată în funcție de nevoile și preferințele tale individuale.

Poți evalua punctele tale slabe de conexiune și zonele fără acoperire pentru a determina dacă un sistem wireless MESH ar fi benefic pentru tine.

În general, dacă ai nevoie de o conexiune rapidă și stabilă în toată casa ta, indiferent de distanța față de routerul principal, și dacă ai nevoie de o acoperire uniformă în fiecare colț al locuinței tale, atunci un sistem wireless MESH ar fi o alegere excelentă pentru tine.

Aria de acoperire

Aria de acoperire a unui sistem wireless MESH este un aspect important de luat în considerare înainte de a face o achiziție. Este esențial să optezi pentru un sistem care va asigura o acoperire adecvată în toată casa ta.

Acest lucru depinde de suprafața totală a locuinței tale și de numărul de etaje. Unele sisteme vin cu două sau trei noduri de bază, în timp ce altele permit adăugarea de noduri suplimentare în funcție de nevoile tale.

Este esențial să asiguri o acoperire uniformă și puternică în fiecare colț al casei tale, astfel încât să te poți bucura de o conexiune Wi-Fi rapidă și stabilă oriunde te-ai afla în incintă.

Viteză și frecvență

Viteza și frecvența reprezintă factori esențiali de luat în considerare atunci când alegi cel mai bun sistem wi-fi MESH.

Majoritatea sistemelor wireless MESH sunt disponibile în variante dual band, care includ frecvențele de 2,4 GHz și 5 GHz. Aceasta îți oferă posibilitatea să alegi între aceste două frecvențe în funcție de nevoile tale specifice.

Există și sisteme tri-band care dispun de o bandă de frecvență suplimentară, ceea ce poate aduce o viteză mai mare și o lățime de bandă extinsă. Dacă îți dorești o viteză extrem de mare și o conexiune rapidă, ar fi recomandat să optezi pentru un sistem tri-band sau pentru unul care suportă standardul Wi-Fi 6, oferind performanțe îmbunătățite și o latență redusă.

Un sistem dual band utilizează simultan cele două frecvențe de 2,4 GHz și 5 GHz, asigurând o compatibilitate mai mare cu dispozitivele existente și o acoperire extinsă în întreaga locuință.

Frecvența de 2,4 GHz are o capacitate mai mare de a pătrunde prin bariere, cum ar fi pereții, oferind o acoperire mai bună în camerele îndepărtate de router.

Pe de altă parte, frecvența de 5 GHz oferă o viteză superioară și o performanță mai bună pentru activități care necesită transfer rapid de date, cum ar fi streaming-ul video sau jocurile online.

Pe de altă parte, sistemele tri-band sunt ideale pentru utilizatorii care au nevoie de o capacitate ridicată de transfer de date și de o performanță excepțională.

Acestea oferă o bandă de frecvență adițională, ceea ce permite dispozitivelor conectate să se distribuie mai eficient și să aibă propriul canal dedicat pentru transmiterea datelor.

Astfel, sistemul tri-band poate menține o viteză excelentă și o conexiune stabilă chiar și atunci când are loc o congestie temporară în rețea.

Pentru a beneficia de performanțe superioare și de viteze mari de transfer de date, este recomandat să alegi cel mai bun sistem wi-fi MESH care suportă standardul Wi-Fi 6. Acest standard aduce numeroase îmbunătățiri, cum ar fi o lățime de bandă mai mare, o capacitate sporită de transfer de date și o latență redusă. Astfel, vei putea să te bucuri de o experiență Wi-Fi avansată și să rezolvi sarcini intensive cu ușurință, fără întârzieri sau întreruperi neplăcute.

Canal dedicat

Un canal dedicat este o caracteristică esențială când alegi un cel mai bun sistem wi-fi MESH. Acesta asigură o lățime de bandă separată pentru comunicarea între nodurile sistemului, eliminând interferențele și congestia rețelei.

Prin utilizarea unui canal dedicat, vei obține o performanță îmbunătățită și un semnal de calitate superioară. Acest aspect este deosebit de important pentru cei care doresc o conexiune Wi-Fi rapidă și stabilă în toate colțurile casei lor.

Celelalte sisteme Wi-Fi pot fi vulnerabile la interferențele provenite de la alte rețele sau dispozitive din jur, ceea ce poate duce la congestie și așa-numite „puncte moarte” în semnal.

Prin utilizarea unui canal dedicat, sistemul wireless MESH izolează comunicarea dintre noduri, asigurând o conexiune fără interferențe și o calitate superioară a semnalului.

În concluzie, dacă performanța și calitatea semnalului Wi-Fi sunt prioritare pentru tine, este recomandat să cauți un sistem wireless MESH care oferă un canal dedicat. Aceasta va asigura o conexiune Wi-Fi stabilită, rapidă și fără interferențe, în întreaga ta locuință.

Porturi

Porturile sunt o componentă esențială atunci când dorești să conectezi diferite dispozitive în rețeaua ta. Ele oferă posibilitatea de a transfera date între dispozitive și de a asigura o conectivitate stabilă și rapidă. În cazul unui sistem wireless MESH, este important să verifici tipul și numărul de porturi disponibile.

Câteva porturi LAN (Local Area Network) și un port WAN (Wide Area Network) sunt esențiale pentru a conecta dispozitivele cât mai ușor posibil.

Porturile LAN sunt utilizate pentru a conecta dispozitive precum laptopuri, console de jocuri sau smart TV-uri la rețeaua MESH, asigurând transferul rapid de date între dispozitive.

Portul WAN este utilizat pentru a conecta sistemul la internet, permițându-ți să beneficiezi de conectivitate la mare viteză și să transferi date către și dinspre internet.

Pe lângă porturile LAN și WAN, porturile USB pot fi utile pentru a conecta diferite dispozitive externe. De exemplu, poți conecta o imprimantă la sistemul MESH pentru a imprima documente fără a fi nevoie de conexiunea prin cablu.

De asemenea, poți utiliza porturile USB pentru a conecta dispozitive de stocare externe și a transfera sau partaja date între dispozitivele din rețea.

Aceste porturi USB adiționale îți oferă mai multe opțiuni de conectivitate și flexibilitate în utilizarea sistemului MESH în funcție de nevoile tale individuale.

Înainte de a achiziționa un sistem wireless MESH, este important să verifici tipurile și numărul de porturi disponibile pentru a te asigura că sistemul va satisface nevoile tale de conectivitate.

Porturile LAN, portul WAN și porturile USB îți oferă posibilitatea de a conecta o varietate de dispozitive, permițându-ți să transferi date, să utilizezi imprimanta sau să conectezi dispozitive de stocare externă. Asigură-te că sistemul MESH pe care îl alegi oferă porturile potrivite pentru nevoile tale individuale și că vei putea utiliza dispozitivele tale în mod eficient și convenabil în rețeaua ta.

Concluzie

Alegerea unui sistem wireless MESH este esențială pentru a beneficia de o acoperire extinsă și o performanță wireless superioară în casa ta. Înainte de achiziționarea unui astfel de sistem, trebuie să iei în considerare nevoile tale specifice, cum ar fi suprafața casei și numărul de dispozitive conectate.

Cel mai bun sistem wi-fi MESH îți poate oferi o conectivitate uniformă și o acoperire excelentă în fiecare colț al casei tale, garantând un internet rapid și stabil.

Alegerea celui mai bun sistem wi-fi MESH depinde în mod direct de nevoile tale personale. Este important să iei în considerare caracteristicile cheie, precum acoperirea extinsă și performanța wireless, dar și ușurința în configurare și porturile disponibile.

Asigură-te că alegi un sistem de la un producător de încredere, care oferă suport și actualizări constante pentru a te bucura de o experiență de utilizare de calitate superioară.

Acest ghid te ajută să navighezi prin diferitele opțiuni de sisteme wireless MESH disponibile, oferindu-ți informațiile necesare pentru a face alegerea potrivită în funcție de nevoile și preferințele tale.

Indiferent dacă locuiești într-o casă mare sau mică, un sistem wireless MESH poate fi soluția ideală pentru a-ți îmbunătăți conectivitatea și a-ți asigura un internet de mare viteză și o acoperire extinsă în fiecare colț al casei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *