Cel mai bun incalzitor de terasa

Care sunt criteriile de selectie la alegerea unui incalzitor de terasa bun?

Consulta ghidul nostru de cumparaturi pentru a afla toate informatiile necesare.

 • Incalzitoarele de terasa sunt aparate concepute sa ofere caldura si ambianta placuta, in care sa va bucurati de aerul liber al unor spatii cum ar fi o terasa exterioara, un balcon, un foisor sau o terasa de local in afara anotimpului cald.
 • Incalzitoarele de terasa sunt solutii ideale pentru a te bucura de statul in balcon iarna pentru cei care stau la bloc, sau pentru cei care stau la casa sa faca gratar sau sa stea in balansoar si mai ales pentru proprietarii de localuri care vor sa isi prelungeasca activitatea pe parcursul intregului an indiferent de vremea de afara.  

Ghid pentru a alege cel mai bun incalzitor de terasa nevoilor tale.

Ce marime are suprafata de incalzit?

Inainte de a cumpara cel mai bun incalzitor de terasa potrivit cerintelor voastre trebuie sa stabiliti exact cat de mare este suprafata de incalzit.

Sistemul de incalzire va trebui sa aiba o putere suficienta ca sa faca fata cerintelor. Informatiile necesare se gasesc in specificatiile produsului.

Unde este amplasata zona pe care vrei sa o incalzesti?

Alegerea incalzitorului de terasa trebuie sa tina cont de tipul de spatiu pe care vrei sa il incalzesti.  Nu e totuna daca vrei sa incalzesti doar un balcon sau o terasa interioara sau un foisor, o terasa de gradina, un restaurant sau terasa unui local.

Care sunt conditiile meteo din zona pe care vrei sa o incalzesti?

In functie de conditiile meteo specific zonei de incalzit vei alege un incalzitor care sa faca fata frigului de la munte, vantului de la marginea marii, ploilor din zona dealurilor.

Asta inseamna ca trebuie sa aiba o putere de incalzire mai mare in zonele montane mergand pana la a instala mai multe incalzitoare iar daca este vant atunci alegeti incalzitoare electrice solide cu o baza stabila si evitati incalzitoarele de terasa cu combustibil solid si flacara deschisa pe lemne sau gaz.

Daca vrei sa incalziti un spatiu deschis si ploios atunci alegeti un incalzitor acoperit care nu rugineste.

Cat de mult vei deplasa incalzitorul dintr-un loc in altul?

Pentru incalzitoare mutate des dintr-un loc in altul e bine sa alegeti unul usor de manipulat, eventual cu roti sau cu o greutate mai mica si un grad de independenta fata de sursa de energie.

Acesta este de fapt unul din factorii care determina dimensiunea si modul de functionare ales. Trebuie sa tii cont de faptul ca incalzitoarele de terasa electrice sunt dependente de sursa de energie electrica iar incalzitoarele de terasa cu gaz sunt mai greu de deplasat daca nu au roti.

Cand este necesar un incalzitor de terasa cu sistem de siguranta?

Cele mai sigure sunt incalzitoarele electrice si cele cu infrarosu, adica cele care nu au flacara dechisa.

Pentru siguranta copiilor sau a animalelor de companie incalzitoarele de terasa cu gaz de exemplu sunt dotate cu sisteme de protectie automata in caz ca este uitat pornit sau in caz ca se intrerupe accidental alimentarea de la sursa de energie.

Pentru a evita contactul direct cu sursa de caldura, alegeti incalzitoarele de terasa prevazute cu grilaj protector sau cu sticla protectoare.

Caracteristici si specificatii esentiale in alegerea celui mai potrivit incalzitor de terasa pentru nevoile tale.

Pentru a va alege cel mai bun incalzitor de terasa potrivit nevoilor voastre trebuie sa tineti cont de mai multe criterii precum:

A) In functie de sursa de energie

1) Incalzitoare de terasa pe gaz

Exista mai multe modele care sunt alimentate cu diverse tipuri de gaz.

Cele mai populare sunt incalzitoarele de terasa cu butan, cu propan sau cu GPL care au atasate butelii de gaz. Au avantajul de a fi independente in sensul ca pot fi mutate dintr-un loc in altul dar aveti in plus grija de a schimba butelia cind se goleste.

Totusi mai au si avantajul eficientei fiindca pot face fata unor temperaturi scazute de pina la -10 sau chiar -15 grade C si au o raza de acoperire destul de mare in jur de 4-6 metri, asta in functie de model.

Deoarece un incalzitor de terasa cu gaz consuma oxigen in timpul arderii este utila alegerea unui model Eco Plus. Aceste modele reduc emisiile de CO2 cu pina la 30%.

2) Incalzitoare de terasa electrice

Incalzitoarele electrice sunt de doua feluri: incalzitoare electrice cu quartz si incalzitoare electrice  cu halogen.

Desi extrem de practice incalzitoarele pentru terasa electrice depind de accesul la priza de curent.

Gama de modele este cea mai variata posibil, de la dimensiuni mici montate pe pereti sau tavane pina la modele mari de putere. Cu cat puterea generata este mai mare creste raza de acoperire, pana la distanta de 6 m.

Le lipseste dezavantajul focului deschis de aceea sunt mai putin expuse la accidente sau incendii.

Deasemenea nu emit CO2 in atmosfera.

Aceste caracteristici le fac cele mai potrivite incalzitoare pentru balcoanele din apartamente.

3) Incalzitoare de terasa cu infrarosu

Elementul de incalzire este sigur si nepoluant avand o eficienta superioara si o stralucire diminuata.

Elementele de incalzire cu infrarosu sunt absorbite de catre obiectele solide si de acolo se transfera catre persoane fara sa fie disipate in aer.

Caldura este egal distribuita fara pierderi catre obiectele din jur.

Comparativ cu cele electrice din quartz au  durata de viata si eficienta superioare.

Alt avantaj este ca nu genereaza efectul de sera convertind aproape integral energia consumata in caldura, si pot fi puse si in interior si in exteriorul spatiilor fiindca nu dau mirosuri, radiatii si zgomot.

Practice si simplu de folosit cu un design modern si pot fi folosite indiferent de anotimp.

Sunt practice, sunt usor de folosit in balcoane, terase, gradini, verande si in orice spatiu unde nu aveti incalzire prin alte sisteme.

In cazul incalzitoarelor pe infrarosu nu exista o varietate mare de dimensiuni fiindca sunt de constructii mai mici si se monteaza pe pereti sau tavane.

Avantajul incalzitoarelor de terasa cu infrarosu este ca se pornesc instant si emit caldura nu direct in aer ci incalzind obiectele solide din raza de actiune care la randul lor vor reflecta inapoi caldura.

Eficienta lor este foarte ridicata transformand peste 90% din energia electrica direct in caldura.

Raza de actiune este clar mai mica decat la cele electrice de putere. De aceeea nu sunt potrivite pentru terasele foarte mari din exterior ci mai mult pentru balcoane sau terase semiacoperite sau de dimensiuni mai modeste.

Fata de incalzitoarele de terasa cu combustibil solid sau gaz, cele electrice sau cu infrarosu emit caldura care nu va fi influentata de curentii de aer, nu se arde oxigenul, nu se produce CO2 care e toxic, instalarea incalzitorului este simpla, iar functionarea silentioasa .

Spatiile folosite nu se murdaresc si nu emana mirosuri neplacute.

4) Incalzitor de terasa pe lemne

Incalzitoarele pentru terasa pe lemne sunt rar intalnite, se folosesc mai mult la munte sau la mare in situatii de frig extreme sau vant puternic.

Sunt mai putin practice dar ambianta creata este una naturala si intima.

De aceea, fiind mai putin cautate unele modele au prevazute suplimentara si gratare pentru gradina.

Are o utilizare simpla. Trebuie alimentat mereu cu lemne care se pun intr-un recipient de ardere.

Suportul pentru lemne este construit din metal in general sub forma de bol.

B) In functie de aspect si utilizare

Depinzind de zona si modalitatea de amplasare cat si de dimensiuni exista incalzitoare de exterior independente si incalzitoare montate pe perete.

1) Incalzitoare de exterior independente

Acestea sunt incalzitoare de sine statatoare, fara sa necesite montare suplimentara. De aceea pot fi mutate usor dintr-un loc in altul doar cu conditia sa fie prin preajma o priza in cazul celor electrice.

Sunt de dimensiuni mai  mari, mai ales cele cu gaz  si se folosesc de multe ori in spatii mari deschise.

2) Incalzitoare cu montaj pe perete

Dimensiunile acestor incalzitoare sunt relativ mici, cu cateva exceptii, dar asta nu inseamna ca au si putere mica.

Se recomanda pentru balcoane, terase de restaurant si foisoare cu conditia sa fie mai multe pe un perete daca trebuie sa incalzeasca un spatiu mai mare si mai friguros.

C) In functie de puterea sistemului de incalzire

Caracteristicile de care trebuie tinut cont la alegerea unui incalzitor de terasa sunt puterea consumata, puterea de incalzire si dimensiunea suprafatei de incalzit, informatii gasite in specificatiile produsului.

Normal ca pentru terasa unui local ai nevoie de un incalzitor puternic, profesionist si eficient sau chiar de doua incalzitoare montate pe perete sau tavan  cu puteri de peste 8000 w fiecare.

Dar pentru terasa medie a propriei locuinte e suficient un incalzior electric de maxim 5000 w in timp ce pentru un foisor de circa 15 mp ajunge un incalzitor de 2000 w iar pentru un balcon mic un aparat cu putere sub 2000 w.

Iata si recomandarile noastre pentru cel mai bun incalzitor de terasa sau semineu de terasa, toate modele cu un raport calitate-pret exceptional pentru fiecare categorie de buget, produse din oferta online a magazinului Emag:

 imagine detalii produs  pret
incalzitorterasaelectricinfraenders
produs avantajos
Incalzitor de terasa electric cu infrarosu si telecomanda Enders Madeira 4922
 • Incalzitoarele de terasa MADEIRA sunt foarte economice, avand un randament de 99.9% (energie electrica > caldura) respectiv un raport de 92% (energie radianta) si 8% (convectie), ele genereaza caldura in cateva secunde de la pornire.
 • Toate modelele vin echipate cu consola de fixare si cablu de alimentare cu stecher. Ideale pentru uz rezidential, comercial si industrial.
 • Sunt potrivite pentru aplicatii atat la interior cat si la exterior: apartamente, case, gradini, sere, rulote, terase, restaurante, garaje, magazine, birouri, sali de sport, ferme, studiouri sau unitati de productie.
 • Incalzitorul de terasa MADEIRA este livrat cu suporti de fixare si are un aspect modern.
 • Poate fi montat pe perete (in pozitie orizontala) sau pe tavan (recomandat la un unghi de 45°).
 • Este dotat cu telecomanda, avand 3 trepte de putere reglabile: 750-1500-2000W.
 • Tip alimentare Electric
 • Design De perete
 • Capacitate de incalzire 2000 Wh
 • Trepte putere 3
 • Setari de caldura 750/1500/2000 W
 • Voltaj 240 V 220 V
 • Suprafata incalzita 20 m²
 • FUNCTII CHEIE
 • Telecomanda Buton On/Off Sistem de montare pe perete
 • Brand: Madeira
 • recenzii 5* :”Am cumparat 2 pentru o terasa de 18mp, inchisa cu sticla. Pana acum sunt foarte multumita, se controleaza usor din telecomanda, instant incepe sa se simta caldura si in 10-15 min aduc temperatura la o valoare confortabila”
res_589147df0e2d78398ff5a2bd8f97aa06
PRODUS CALITATIV
Incalzitor Veito Remote 1,7kW, Electric, Infrarosu, Terasa, Interior- Exterior, fibra Carbon, Aluminiu, Stand, Termostat, Timer, Telecomanda, 4 Trepte, IP24
 • Model nou, suprafata radianta marita pentru performanta maxima, si un design deosebit 
 • Carcasa din aluminiu extrudat de dimensiuni mari degaja foarte eficient caldura
 • Filament de carbon de inalta densitate
 • Protectie la supraincalzire
 • Senzatie placuta de confort fara consum de oxigen
 • Ideale si pentru uz rezidential, extraordinar de eficiente
 • Echipat cu Termostat, Timer, Telecomanda si Afisaj LED
 • Eficient energetic, consum de aproximativ 1leu pentru ora de functionare 
 • Sunt potrivite pentru apartamente, balcoane, case, cabane, vile
 • La interior incalzesc spatii mari ( 25-30mp) foarte repede cu un consum redus;
 • La exterior sunt recomandate pentru terase inchise sau partial inchise, eficiente pentru 10-15mp
 • Eficiente energetic, sunt o solutie ideala pentru incalzire
 • Inaltimea reglabila ofera confort si versatilitate, si se poate monta si pe orizontala
 • Brand: VEITO
 • recenzii 5*
semineuterasamadridactiva
PRODUS ACCESIBIL
Semineu de terasa din inox Madrid Activa 15000
 • Semineul Madrid de la ACTIVA convinge prin functionalitate si design.
 • Un model clasic consacrat pentru toate petrecerile in aer liber..
 • format dintr-un gratar din otel acoperit cu pulbere, lacuit;
 • zona de ardere din inox
 • prevazut cu plasa de protectie impotriva scanteilor;
 • dotat cu carlig pentru ridicarea in siguranta a capacului;
 • permite aprinderea focului in conditii de siguranta in gradina, pe terasa si pe iarba;
 • poate fi folosit ca sursa de caldura, de iluminare in mod elegant
 • se pot gati carnati sau bezele pe bete ori pe furculite speciale
 • Semineul de terasa Madrid Activa 15000 este un cos pentru foc potrivit pentru gradina de acasa sau terasa fara sa va fie frica de scantei.
 • Focar fabricat integral din inox
 • Capac tip plasa cu maner pentru acoperirea focului si protectie impotriva scanteilor
 • Grila din otel
 • Vatrai util si pentru ridicarea capacului
 • Brand: ACTIVA
 • recenzii 5* „Un produs de foarte bună calitate! A fost deja companionul multor seri liniștite Ușor de manevrat și de întreținut.”
incalzitorinfraterasaaktobis
PRODUS CALITATIV
Incalzitor de perete infrarosu cu Telecomanda, 2 pozitii de incalzire, 3000 W, Terasa, gradina, spatii comerciale, Aktobis Germany
 • Un produs de inalta calitate, marca Aktobis Germany!
 • Acest incalzitor de perete de inalta calitate poate fi montat pe numerosi pereti.
 • Este ideal pentru exterior! In zona de incalzire directa (la un unghi de 150 ° si pana la aproximativ 3 metri), caldura poate fi resimtita in trei minute fara ca intreaga camera / zona sa fie incalzita mai intai.
 • Dispozitivul impresioneaza prin manopera sa robusta si totul este realizat aproape in intregime din metal de inalta calitate.
 • Dispozitivul are doua tuburi de incalzire cu carbon extrem de eficiente, cu efect de orbire redus si doua niveluri de incalzire (1.500 + 3.000 wati)!
 • Este inclusa si o telecomanda.
 • Acest produs impresioneaza prin raportul sau excelent pret-performanta.
 • Caracteristici si avantaje in comparatie cu alte incalzitoare radiante:
 •     Se pot selecta doua niveluri de incalzire: 1.500 wati / 3.000 wati!
 •     Potrivit pentru utilizare in aer liber!
 •     Reglarea treptata a unghiului capului de incalzire (unghi de radiatie) cu ajutorul suruburilor de blocare!
 •     Echipat cu doua tuburi individuale de incalzire cu carbon, care au un efect de orbire redus!
 •     Carcasa de inalta calitate realizata aproape exclusiv din metal!
 •     Include telecomanda cu ajutorul careia puteti regla cu usurinta dispozitivul.
 •     Transferul de caldura fara miscare de aer si incalzitorul radiant este insensibil la vant. Prin urmare, acest dispozitiv este potrivit si pentru incalzirea externa!
 •     Clasa de protectie IP54, inseamna protejat impotriva prafului in cantitati daunatoare, precum si protejat impotriva stropirii cu apa!
 •     Siguranta testata (GS) si bineinteles cu conformitate CE si EMC
 • Brand: ACTIVA
 • recenzii 5* „Montate pe terasa, la o înălțime de 230cm poți sta lejer la o temperatura de la 4, 5 grade in afara… Am achizitioant 5 bucăți. Livrare rapida!.”
WaterpikAquarius
Incalzitor cu Gaz Produs Calitativ
Incalzitor de terasa inox LANDMANN 10 kw
 • Aprindere piezo
 • Dotat cu roti
 • Baza din ratan
 • Loc de depozitare butelie
 • Mecanism de deschidere simplu printr-un surub de ajustare
 • Raza de incalzire – 6 mp
 • Suprafata de incalzire – 12 mp
 • Capacitate de incalzire 10 kWh
 • Functii: rezistent la vant, protectie atingere flacara
 • Brand: Landmann
 • recenzii 4.8* :”foarte multumit”
WaterpikAquarius
Incalzitor cu Gaz Produs Avantajos
incalzitor terasa exterior gaz Myria MY4321 BFH-A-PC negru, aprindere piezoelectrica, forma piramidala, tub QUARTZ, 13KW si regulator gaz
 • Aspect placut.
 • Plasa de protectie: (4 buc)
 • Reflector: 460x460x52mm
 • Capacitate incalzire 1500 wh
 • Inaltime totala 2270mm
 • Combustibil: butan, propan sau GPL
 • Putere nominala 13000 w
 • Ansamblu flacara de ardere: 182x182x134mm
 • Combustibil: butan, propan sau GPL
 • Debit 945g/h
 • Regulator de gaz si furtun de gaz incluse
 • Brand: Myria
 • recenzii 4.2*
incalzitorelectricnedis
Incalzitor Electric Produs Accesibil
Incalzitor de terasa cu montaj pe tavan 2000 W Nedis
 • Acest incalzitor de tavan de inalta calitate este montat cu un lant pe tavan, un acoperis de cort sau ceva similar.
 • Potrivit pentru exterior!
 • Caldura este transferata imediat si chiar vantul cu greu poate „duce” aceasta rafala de caldura.
 • In zona de incalzire directa (la un unghi de 150 ° si pana la aproximativ 3 metri), caldura poate fi simtita imediat fara a fi nevoie sa asteptati pana cand intreaga camera / zona a fost incalzita.
 • Dispozitivul impresioneaza prin manopera sa robusta si totul este aproape complet realizat din metal de inalta calitate.
 • Dispozitivul are doua tuburi de incalzire extrem de eficiente si doua niveluri de incalzire.
 • In plus, este dovedit in comert, industrie, hobby, ca incalzitor de balcon si in zona de petrecere.
 • recenzii 5* „excelent raport pret calitate „
WaterpikAquarius
Incalzitor cu Infrarosu Produs Calitativ
Incalzitor Scientec terasa / gradina / bar , infrarosu, fibra de carbon, H110cm, 1600W, IP55
 • Carcasa din aluminiu eloxat
 • Elemente de incalzire din fibra de carbon cu eficienta ridicata
 • Putere 1600W
 • Reflector de aluminiu cu eficienta crescuta
 • Cordon de alimentare de 1,8m
 • Indicator led
 • Sistem securizat de siguranta
 • Protectie IP55
 • Geam termorezistent
 • Greutate neta: 22.3 Kg
 • Dimensiuni incalzitor: 600x600x1100 mm (WxDxH)
 • Cost aproximativ pe ora: 0,99Ron
 • Protectie termica in zona de incalzire 2 setari de putere
 • Oprire de siguranta
 • Brand: Scientec
 • recenzii 5* „Am ramas placut surprins la deschiderea coletului caci aceasta masa arata mult mai bine real decât in poze. Iar ca si functii si le îndeplinește perfect.”
WaterpikAquarius
Incalzitor cu Infrarosu Produs calitativ
Incalzitor Veito Blade S 2,5kW, Termostat Ambiental, Timer, fibra Carbon, Aluminiu, Telecomanda, 4 Trepte, Afisaj LED, IP55, Negru
 • Carcasa din aluminiu extrudat
 • Degaja caldura instant cu raze infrarosii
 • Protectie la supraincalzire.
 • Nu consuma oxigen.
 • Telecomanda inclusa
 • Prinderi pentru tavan cu dibluri
 • Degaja caldura imediat dupa pornire
 • Brand: Veito
 • recenzii 4.64*:”Excelent. Am cumparat 6 bucati si am schimbat pe terasa pensiunii vechile incalzitoare. Nu exista termen de comparatie. Caldura degajata este foarte mare fata de alte modele care se pare ca dau lumina nu caldura. Un produs de o calitate excelenta, materilade de top, totul mult peste asteptari.”
semineusamotatlemnestrong
Incalzitor pe LEMNE Produs avantajos
Semineu samotat pe lemne STRONG, cu geam de sticla, 5 kW
 • Putere (Kw) 5 Kw
 • Combustibil : butuci de lemn
 • Consum mediu de combustibil : 1.8kg/h
 • Interval de reincarcare :1.5h
 • Eficienta : >70%
 • Debit gaze de ardere : 7,5 g/s
 • Temperatura gazelor de ardere la iesire : max. 330 °C
 • Brand: FM
 • recenzii 5*Un produs bun si ieftin. A meritat:-) foarte multumit:-)
semineurotundvatradefoc
Incalzitor pe LEMNE Produs accesibil
Semineu rotund, Vatra de foc, Ø 66cm, pentru terasa, gradina, Ego
 • Avantajele produsului:
 • material robust in design antic de bronz negru
 • stabilitate ridicata datorita bazei largi
 • capacitate mare
 • carlig de foc cu maner si grilaj de scantei
 • combina designul si functionalitatea inalta
 • Date tehnice:
 • Dimensiune : 66x66x65cm
 • Dimensiuni camera de ardere: 63x63x26cm
 • Greutate: 8,65 kg
 • Material: otel
 • Culoare: negru cu evidentierea bronzului
 • Brand: FM
 • recenzii 5* : Serviciu si produs de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *