cel mai bun dezinfectant

Cum sa alegi cel mai bun dezinfectant ?

Consultati ghidul nostru de cumparaturi ca sa puteti alege bine informat cel mai bun dezinfectant.

Principalii factori importanti care dauneaza sanatatii sunt virusii, bacteriile si diversi microbi.

Chiar daca nu se observa cu ochiul liber, se afla pretutindeni chiar si pe suprafete aparent curate.

Dezinfectantii se pot alege pentru pastrarea igienei si sanatatii in propria locuinta sau in birouri, spatii publice si alte spatii pentru turism, divertisment si cumparaturi.

Ce metoda mai buna decat preventia poate fi pentru a ne proteja de influenta acestor patogeni?

In primul rand in locuinta trebuie mentinuta curatenia atat generala cat si a suprafetelor de care ne atingem mai des si care trebuiesc dezinfectate cu prioritate.

Solutia dezinfectanta aleasa trebuie sa fie potrivita pentru materialul specific suprafetei de curatat si sa avem grija nu ne atace propria piele sau caile respiratorii sau chiar sa ne provoace alergii.

Nu este chair cel mai usor lucru a alegi un dezinfectant adecvat pentru ca oferta de materiale dezinfectante este incredibil de diversa.

De ce sa alegi cel mai bun dezinfectant ?

De cele mai multe ori aducem in casa de afara diversi patogeni iar mai departe baia si bucataria vor fi terenurile propice pentru dezvoltarea lor.

Microorganismele daunatoare arareori nu au nici un efect asupra sanatatii, in majoritatea cazurilor provoaca oboseli, iritatii, infectii usoare sau chiar agravante care pot duce la deces.

Mai departe depinde de imunitatea propriului organism cum poate lupta, daca se depisteaza la timp si se aplica tratamentele adecvate mai ales in conditiile unor situatii de snanatate patologice preexistente.

Care sunt aspectele mai importante de care e bine sa se tina seama:

Iata mai jos descrise niste intrebari care s-ar putea sa va intereseze si la care va oferim un raspuns.

1.Care sunt substantele active din componeneta dezinfectantilor?

Inainte de a va cumpara o solutie de dezinfectat de efect este important sa verificati eticheta cu ingredientele dintre care enumeram cele obligatorii:

 • Acidul peracetic – este o substanta cu actiune coroziva mare utilizata pentru dezinfectarea suprafetelor si a instrumentelor, fiind suficienta o concentratie de minim 3%. Atentie : produsele pe baza de acid peracetic trebuie sa includa un inhibitor de coroziune.
 • Apa oxigenata sau peroxidul de hidrogen – este unul dintre cele mai populare produse care se afla in compozitia marii majoritati a solutiilor de dezinfectare si este un antiseptic bun in solutie diluata dar cu efect de inalbitor
 • Hipocloritul de sodiu – se foloseste mai mult in aria medicala si stomatologica in scopul dezinfectarii instrumentelor medicale. A nu se utiliza pentru tesaturi colorate.
 • Clorul – in mod sigur este cel mai cunoscut element de baza in compozitita produselor de dezinfectare. Se foloseste cu mare grija pentru ca provoaca arsuri ale epidermei.
 • Aldehida
 • Oxidul de etilena
 • Alcool – in general se gaseste in solutii de etanol cu concentratie peste 70% care au un rol eficient in indepartarea majoritatii bacteriilor si a unei parti din virusi pe pe piele sau oricare alta suprafata.,

2.Ce diferenta exista intre un produs de curatare de tip detergent si un dezinfectant?

Confuzia care se face intre cele doua categorii de produse si anume detergentii si dezinfectantii este mai des intilnita decat ati crede si asta pentru ca si detergentii pot avea proprietati de igienizare..

Pentru a alege corect cel mai bun dezinfectant in concordanta cu cerintele dumneavoastra e necesar sa stiti ca unele produse pentru curatat pete chiar pot atrage pe suprafetele sau materialele respective anumiti daunatori sau microorganisme.

Solutiile de curatat pete de exemplu nu omoara virsui sau bacterii.

Suprafete in aparenta curate pot fi foarte usor contaminate si de aceea va ajuta doar solutiile de dezinfectat specifice care contin substante biocide pentru eliminarea unui procent mare de microroganisme chiar daca nu in totalitate.

Desi alcoolul si clorul sunt ingredientele cele mai banale din solutiile de dezinfectare, este posibil sa mai gasiti si azot sau amoniu care au si ele eficienta lor.

3.Ce tipuri de microorganisme trebuie sa poata distruge cel mai bun dezinfectant?

Cel mai bun dezinfectant trebuie sa indeparteze eficient urmatoarele categoriii de patogeni :

 • bacterii
 • virusi
 • spori
 • fungi.

Chiar daca poate avea un pret mai ridicat ideal este sa alegeti un produs care are efect garantat asupra tuturor acestor microorganisme.

4.Ce tip de suprafata doriti sa dezinfectati?

In functie de locatia si destinatia suprafetei de curatat exista:

 • aici exista optiunea unui dezinfectant universal care s-ar potrivi in mare oricaror obiecte si suprafete.
 • daca este vorba de WC care este foarte expus la actiunea bacteriilor si altor patogeni nu ajunge un simplu dezinfectant universal ci trebuie cautat un dezinfectant pentru toaleta specific cu o froma care sa permita dezinfectarea sub marginea vasului greu accesibia
 • daca este destinat electronicelor de gen laptop, tastaturi, telefon mobil atunci trebuie ales un dezinfectant pentru electronice specific care de obicei va fi pe baza de alcool, nu direct pulverizat si pe o laveta de strs. ( a se evita clorul pentru stergerea dispozitivelor electronice)
 • daca doriti sa va dezinfectati podelele aici optiunea cea mai folosita este dezinfectant pentru podele pe baza de clor care insa trebuie manuit cu grija respectind dozajele si diluarile recomandate de producatori.
 • daca trebuie sa va dezinfectati imbracamintea sau incaltamintea dupa ce ati fost intr-un loc infectat, si aici functioneaza dezinfectantele pentru rufe pe baza de clor mai ales pentru rufele albe dar exista produse de dezinfectat care functioneaza si pentru rufe colorate iar pentru incaltaminte puteti alege dezinfectante pentru incaltaminte de tip spray.
 • datorita mediului umed si lipsit de lumina, o categorie aparte o reprezinta dezinfectarea masinilor de spalat unde sunt recomandati dezinfectantii pentru masini de spalat pe baza de apa oxigenata.
 • mai exista si dezinfectanti pentru suprafete din plastic unde se evita apa oxigenata care poate avea efect de decolorare.

5.Sub ce forma si textura poti gasi dezinfectantul ales?

Solutiile universale pentru dezinfectat cel mai des utilizate sunt sub forma de lichid.

De multe ori la bucatarii se cumpara sprayuri de dezinfectat cu actiune rapida pentru ca acolo le folosim cel mai des, exista mincare pe acele suprafete si nu este recomandata o metoda invaziva de lunga durata.

In alta ordine de idei, acolo unde sunt suprafete greu accesibile si e nevoie de mai mult timp pentru dezinfectarea eficienta cum ar fi :

 • WC urile
 • bideurile
 • cazile
 • chiuvetele

se recomanda solutii foarte viscoase care curg lent si acopera cu un strat subtire suprafete mai mari.

Pentru a face economie la pret si a reduce poluarea cu plastic este bine sa cumparati un singur recipient cu forma potrivita pentru refolosit si mai multe rezerve de umplere.

O categorie speciala de produse sunt pastilele cu continut de clor care se dizolva in apa devenind solutii dezinfectante foarte eficiente si cu un pret mic de aceea sunt cautate pentru spatii comerciale si institute publice.

Solutiile care sunt mai invazive pentru piele se livreaza cu manusile de protectie aferente.

6.Care este timpul de actiune?

Orice reclama i s-ar face, nici o solutie nu va omori pe loc acesti patogeni si are nevoie de anumite timp de actiune.

Trebuie studiata eticheta ca sa vedem cat de lung este acest timp de actiune in functie de formula si vascozitatea amestecului.

Se recomanda produsele de dezinfectat cu efect rapid de anihilare a agentilor patogeni de maxim cinci minute.

Exista solutii lichide care trebuie lasate sa actioneze si pe urma se curata urmele, unele au nevoie de o jumatate de ora ca sa curete eficient si sprayuri de pulverizat care pot fi mai rapide.

Sub oricare forma fiti foarte atenti sa nu creati efecte nedorite.

7.Cum trebuie sa iti protejezi pielea?

Cel mai mare pericol intilnit frecvent este folosirea fara masurile de protectie recomandate de producatori a solutiilor intruzive.

Acestea pot provoca arsuri, alergii sau in cel mai bun caz usuca si crapa pielea de pe miini eliminand bariera naturala de protectie a pileii.

Se recomanda utilizarea NEAPARATA a manusilor de protectie atunci cind dezinfectezi.

Recomandarile noastre

Recomandam achizitionarea online si livrarea la domiciliu a a celor mai bune produse de dezinfectat pentru ca aveti o mai mare varietate de alegere

Puteti mai mult ca sigur prinde oferte promotionale pentru a va face stoc pentru perioade mai lungi.

In acelasi timp, aflati recenziile si parerile celor care au cumparat deja produsul pentru un raport bun calitate-pret.

Vizualiza registrul produselor biocide prezent pe site la Ministerul Sanatatii pentru a fi siguri de certificarea si de calitatea produselor in ce priveste puterea si eficienta lor de curatare-dezinfectare.

IMAGinea produsului descrierea produsului  pretul produsului
WaterpikAquarius
produs calitativ
Dezinfectant microaeroflora prin nebulizare HUWA-SAN TR-50, Peroxid de Hidrogen 50%, 25KG
 • Productivitate: usor de diluat in apa si timpi rapizi de actiune
 • fara miros intepator si fara riscul de a se forma sub-produse nocive la utilizare
 • Necoroziv cu suprafetele metalice si fara deteriorari pentru cauciuc si plastic
 • Decontaminare rapida pentru un spectru larg de microorganisme:
 • Coronavirus, MRSA, VRE, Clostridium etc
 • Raport eficienta/cost/randament
 • Substanta concentrata se dilueaza cu apa in proportia recomandata
 • Aplicabila direct fie stropire pe suprafete, fie prin nebulizare dezinfectia aerului
 • Prin stropire norma de aplicare este de minim 25-30ml/m2
 • Prin nebulizare norma de aplicare este de minim 7 ml/m3
 • Dezinfectia profesionala a suprafetelor, instrumentarului de lucru, microaeroflorei in sanitate publica
 • Dezinfectie locuinte, cladiri de birouri, unitati de invatamant, spatii de productie, depozitare si vanzare
 • Destinat HORECA, unitati de alimentatie publica, industria de productie a bauturilor.
 • Dezinfectia mastilor de protectie, a hainelor si echipamentelor de protectie
 • Produsele 100% biodegradabile
 • Pulverizare: 25-30 ml/m2
 • Nebulizare: min. 7 ml/m3.
 • Substanta activa Apa oxigenata
 • Proprietati Fara clor
 • Parfum Fresh
 • Brand: Huwa-San
 • recenzii 4.4*
ZNIENIECountertop
produs calitativ
Biocid nanoimpregnare suprafete poroase activ 10 spalari, Nano4-Hygiene Life P, 1000ml, atoxic si antiseptic, Si-Quat spectru larg virulicid bactericid fungicid antimicrobian, pentru 32m2
 • Nano-strat antiseptic, filtru antiviral contact-activ, permanent 3 ani sau >10 spalari
 • Nano4Hygiene Life P, protectie anti-bacteriana 1 x 1000 ml
 • Tehnologie sol-gel cu aplicare lichida (spray), creaza un strat invizibil, bariera self-cleaning
 • Contine amoniu quaternar functionalizat cu dioxid de siliciu
 • Pentru haine bebelusi, combinezoane, articole sport, vanatoare, incaltaminte, lemn, hartie, piatra, covoare, piele, perdele, volan,
 • Protectie permanenta 3 ani de la aplicare fara spalare
 • Protectie timp de 10 spalari repetate : suprafetele din tesatura si textile, suprafate poroase
 • Aplicare pulverizator high pressure low volume –
 • Consumul intre 30ml / m2 si 200ml / m2. 1000ml
 • Pot acoperi o suprafata de la 5 m2 pana la 32 m2.
 • Ucidere microbiana imediata
 • Non-mutagen si sigur nu sunt prezenti halogeni sau SVHC.
 • Rezistenta la murdarie
 • Rezistenta completa la inghet.
 • Tolerant la temperaturi ridicate
 • 100% respirabil; fara clor
 • Acoperire anti-aderenta.
 • Rezistenta la apa
 • Acoperire invizibila; 100%
 • Rezista la formarea de alge
 • Auto-igienizare reziduala impotriva ciupercii piciorului
 • Baza chimica:dioxid de siliciu modificat SiO2; clorura de dimetiloctadecil [3- (trimetoxilil) propil] amoniu
 • Grosimea stratului: 300 nm
 • Stabilitate la temperatura: 150 C
 • Rezistenta la solventi
 • Rezistenta (mecanica): pe sticla, ceramica > 40.000 de cicluri
 • Metale nobile > 20.000 de cicluri
 • Plastic > 5.000 de cicluri conform
 • Rezistent la apa sarata: Da
 • Brand: NANO4LIFE
 • recenzii 4.8* „produs foarte bun”
WaterpikAquarius
produs avantajos
Dezinfectant de suprafete Umonium 38Master 5 litri
 • UMONIUM38 MASTER, detergent si dezinfectant pentru suprafete, cu exceptia unitatilor sanitare
 • Umonium 38 Master combina functiile multiple ale unui produs de curatare-degresant
 • Dezinfectant si deodorant pentru echipamentele sanitare, mobilier si suprafete inalte si joase.
 • Desinfectarea textilelor si a imbracamintei de lucru
 • Fie prin inmuierea salopetelor intr-o solutie diluata, fie direct intr-o masina de spalat, in locul balsamului.
 • Rapid si eficient, omoara germenii dupa 15 minute de contact.
 • Prezenta unei pelicule bacteriostatice pe suprafata neclatita extinde siguranta igienica.
 • Puterea sa de dezodorizare elimita mirosurile persistente.
 • Bacterii Virusuri Fungi
 • Forma Lichid
 • Numar bucati/set
 • Substanta activa Amoniu cuaternar
 • Proprietati Fara clor
 • Parfum Eucalipt
 • Brand: OEM
 • recenzii 4.8*
ZNIENIECountertop Dezinfectant pentru aeromicroflora, DESOGEN AERO, avizat biocid, bactericid, fungicid, tuberculocid, mycrobactericid si virucid, Klintensiv, 20L
 • Recomandat pentru dezinfectia suprafetelor si obiectelor din cabinetele veterinare
 • Complexe zootehnice, grajduri, adaposturi pentru animale si mijloace de transport animale.
 • Recomandat de asemenea pentru dezinfectia halelor de productie zootehnica
 • Pentru dezinfectia suprafetelor aferente procesului de productie, transport, depozitare a produselor alimentare.
 • Substante active: Glutaral si clorura alchilbenzildimetilamoniu.
 • Recomandata depozitarea in spatii inchise, curate, aerisite, cu temperaturi cuprinse + 5 °C la + 30°C.
 • Asigura o dizolvare rapida a reziduurilor si a fluidelor organice.
 • Nu contine iod, fenoli, aldehide sau clor.
 • Pentru dezinfectia de nivel mediu se dilueaza la 0,5%, adica 5 ml produs
 • Se adauga apa pana la 1L pentru a se obtine solutia de lucru.
 • Pentru dezinfectia de nivel inalt (actiune sporicida) a suprafetelor:
 • sali de operatie;
 • -sali de nasteri;
 • -cabinete de consultatii ;
 • -sali de primire urgenta.
 • Substanta activa Apa oxigenata
 • Proprietati Testat dermatologic
 • Parfum Fresh Floral
 • Brand: Klintensiv
 • recenzii 4.6* rapid si eficient
WaterpikAquarius
produs accesibil
Dezinfectant lichid pentru maini Soft Care Des E Spray H5, Diversey 101104048, 20L
 • Diversey Soft Care Des E Spray H5 este un dezinfectant lichid pentru maini pe baza de alcool.
 • Conceput pentru dezinfectarea fara apa a mainilor.
 • recomandat pentru utilizarea in toate domeniile, sanitar, prelucrare a alimentelor etc.
 • Dezinfectant pentru maini pe baza de etanol
 • Eficient impotriva florei rezidente si tranzitorii, cum ar fi bacteriile (de ex. MRSA) si levurilor
 • Eficient impotriva virusurilor cu anvelopa cum ar fi gripa si anumite virusuri cum ar fi Norovirus si Adenovirus
 • Contine o crema reparatoare pentru ca pielea sa ramana catifelata si intacta
 • Pentru zonele unde personalul trebuie sa isi dezinfecteze mainile in mod frecvent
 • Nuu contine parfum, astfel eliminand riscul contaminarii produselor alimentare
 • Substanta activa Etanol
 • Culoare: Transparent
 • Densitate relativa [20°C]: 0,86
 • pH: 7
 • Brand: Diversey
 • recenzii 4.8*
ZNIENIECountertop
PRET ACCESIBIL
Dezinfectant microaeroflora prin nebulizare, HUWA-SAN TR-50, Peroxid de Hidrogen 50%, 5KG
 • Eficienta: spectru larg antimicrobian (virusi, bacterii, fungi, inclusiv Covid-19)
 • Productivitate: usor de diluat in apa si timpi rapizi de actiune
 • fara miros intepator si fara riscul de a se forma sub-produse nocive la utilizare (non-toxic)
 • necoroziv cu suprafetele metalice si fara deteriorari pentru cauciuc si plastic
 • Formula chimica: peroxid de hidrogen (H2O2) stabilizat, concentratie 49,6%
 • Decontaminare rapida pentru un spectru larg de microorganisme (Sars-Cov-2, MRSA, VRE, Clostridium etc)
 • Raport eficienta/cost/randament
 • Substanta concentrata se dilueaza cu apa in proportia recomandata
 • fie direct prin stropire pe suprafete, fie prin nebulizare (dezinfectia aerului)
 • Prin stropire norma de aplicare este de minim 25-30ml/m2
 • Prin nebulizare norma de aplicare este de minim 7 ml/m3
 • Dezinfectia profesionala a suprafetelor, a instrumentarului de lucru si microaeroflorei in domeniul de sanitate publica
 • Dezinfectie locuinte, cladiri de birouri, unitati de invatamant, spatii de productie, depozitare si vanzare
 • HORECA, unitati de alimentatie publica, industria de productie a bauturilor.
 • Produsele 100% biodegradabile
 • Pulverizare: 25-30 ml/m2
 • Nebulizare: min. 7 ml/m3..
 • Dozare extrem de simpla cu sisteme de dozare obisnuite
 • Brand: Huwa-San
 • recenzii 4.4* produs cf descriere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *