cele mai bune masini de gaurit si insurubat fara fir

Cum sa alegeti cea mai buna masina de gaurit si insurubat cu acumulator?

Ghid de cumpărături

De la prelucrarea fină a lemnului până la construcții grele, mașinile de găurit cu acumulator pot face aproape orice sarcină mult mai ușoară.

Faptul că pot fi adaptate la majoritatea sarcinilor (folosind biți) le face, de asemenea, foarte versatile, lucru care s-a îmbunătățit doar odată cu apariția burghiului fără fir.

Se poate spune cu siguranță că acestea sunt absolut necesare pentru orice cutie de scule, ceea ce înseamnă că abia așteptați să achiziționați una, dacă nu ați făcut-o deja.

Deoarece aceste unelte vin în mai multe varietăți diferite, este foarte important să știți ce să luați în considerare atunci când citiți diverse recenzii.

Motorul fără perii VS un motor cu perii

Atât la motoarele cu perii, cât și la cele fără perii, magneții sunt cei care produc mișcarea de rotație a arborelui.

Mijloacele de furnizare a puterii sunt cele care diferențiază aceste două tipuri, primele utilizând perii de carbon pentru această sarcină.

Cele din urmă utilizează circuite interne pentru a crea un câmp magnetic rotativ, ceea ce elimină efectiv necesitatea periilor.

Lăsând la o parte modul de funcționare, cel mai important aspect de reținut este că motoarele fără perii sunt mai eficiente și mai puternice decât omologii lor cu perii.

Mașinile de găurit care se bazează pe aceste motoare tind, de asemenea, să producă mai puțină frecare și căldură atunci când sunt folosite.

Cu toate acestea, burghiele cu motoare cu perii sunt de obicei mai ieftine, ceea ce este un lucru pe care vei dori să îl iei în considerare dacă o vei folosi pe a ta pentru sarcini minim intensive.

RPM și cuplul motor

Prescurtare de la rotații pe minut, cifra RPM este cea care indică viteza maximă pe care o poate atinge o anumită mașină de găurit.

Cele mai multe modele din gama inferioară oferă cel puțin 2 opțiuni aici (de obicei 300 rpm și 800 rpm), plus un comutator glisant pentru a permite utilizatorilor să selecteze viteza mică sau mare.

Acestea sunt cele mai potrivite pentru sarcini ușoare, dar trebuie să se țină cont și de cuplul motor atunci când se compară vitezele.

Cuplul se referă la forța de rotație a dispozitivului.

Practic, cu cât un burghiu are un cuplu mai mare, cu atât mai bună este capacitatea sa de a găuri în suprafețe dure.

Alegeți burghie cu turație redusă dacă la asta vă gândiți, sau pe cele de pe partea superioară a scalei de turații dacă veți face în principal găuri.

Ambreiajul

Cunoscută și sub numele de selector de cuplu, această caracteristică reduce la minimum probabilitatea de a forța prea mult sau de a rupe șuruburile.

Mai exact, ambreiajul este cel care dezactivează arborele de transmisie atunci când este atins un anumit nivel de rezistență.

Deși majoritatea mașinilor de găurit fără fir au un ambreiaj reglabil, numărul de setări disponibile variază de la un model la altul.

Experții recomandă alegerea unui dispozitiv cu o gamă largă, astfel încât să puteți regla cu precizie funcționarea burghiului.

Deși nu veți avea nevoie de o gamă atât de diversă pentru sarcinile de bază, vă va fi mai ușor să adaptați burghiul la materialul cu care veți lucra.

Mandrina

Aceasta este partea din dispozitiv care menține în poziție bitii rotativi.

Un mandrină bună ar trebui să țină bine bitii fără să se clatine, dar este important să verificați și dimensiunea înainte de cumpărare.

Cu excepția cazului în care nu veți găuri în principal găuri mici, căutați un mandrină de 13 mm care va putea să țină biti mai mari.

Acest lucru ar fi crucial mai ales dacă este posibil să vă ocupați de proiecte grele în viitor.

De asemenea, nu uitați să verificați mandrinele fără cheie.

Acestea au pinteni metalici pentru a permite utilizatorilor să le slăbească și să le strângă cu ușurință fără a fi nevoie să folosească chei.

Faptul că pot susține majoritatea bitilor le face, de asemenea, ideale pentru găurirea de uz general.

Un alt design care facilitează schimbarea bitilor este mandrina hexagonală.

Deși funcționează numai cu biti hexagonali, mandrinele hexagonale sunt potrivite pentru găurirea materialelor dure și sunt mai puțin susceptibile de a aluneca.

Baterie

O unealtă fără fir este la fel de bună ca și bateria sa.

Cu alte cuvinte, fiabilitatea sursei de alimentare poate face diferența între o zi bună de lucru și faptul că burghiul rămâne fără energie atunci când aveți cea mai mare nevoie de el.

Astfel, este esențial să investești într-o baterie care va fi capabilă să își mențină încărcătura suficient de mult timp

Asta e suplimentar pe lângă faptul că va genera energie la un nivel ridicat de eficiență.

Mașinile de găurit cu astfel de baterii vor avea întotdeauna un preț mai mare

Dar avantajul este : cântăresc mai puțin și funcționează mai mult timp cu o singură încărcare decât dispozitivele care se bazează pe surse de energie vechi.

Apropo, cele mai multe încărcătoare de școală veche pot dura până la 5 ore pentru a reîncărca complet o baterie, în timp ce omologii lor moderni „inteligenți” vor dura cel mult o oră.

De asemenea, veți dori ca burghiul dvs. să aibă un indicator al bateriei ca să știți întotdeauna câtă energie v-a mai rămas în timp ce lucrați.


Materialul pe care îl găuriți

Înainte de a alege cea mai buna masina de gaurit si insurubat cu acumulator, faceți-vă timp să vă gândiți la locul în care unealta va fi folosită mai des.

Pentru prelucrarea lemnului, modelele mai mici (în special cele din gama de 12 V) vor fi potrivite pentru majoritatea sarcinilor.

Optați pentru burghie mai mari (18-20V) doar dacă veți face găuri mari sau veți folosi un ferăstrău de găurit.
Dacă lucrați cu metal, încercați să optați pentru o putere cât mai mare pe cât vă puteți permite.

Rețineți că majoritatea modelelor sunt capabile să găurească doar metale ușoare, ceea ce înseamnă că s-ar putea să trebuiască să căutați ceva mai potrivit pentru aplicații mai grele.

Dacă ești zidar, ceea ce ar trebui să cauți este o mașină de găurit cu percutie fără fir.

Datorită acțiunii sale de ciocănire de mare viteză, o unealtă din această categorie va putea să găurească confortabil betonul și piatra.


Care este diferența dintre bateriile NiCad și cele cu litiu?

Acestea două reprezintă cele mai populare opțiuni de baterii de pe piața actuală, cea mai veche dintre ele fiind varietatea de nichel-cadmiu (NiCad).

Pe lângă faptul că sunt relativ ieftine, bateriile NiCad sunt, de asemenea, destul de durabile, unele având capacitatea de a rezista la 1000 de cicluri de încărcare.

Cu toate acestea, densitatea lor slabă de energie înseamnă că aceste baterii trebuie să fie reîncărcate des.

În plus, au existat o serie de îngrijorări cu privire la substanțele chimice toxice utilizate la fabricarea acestor produse.

Acesta este, probabil, motivul pentru care bateriile litiu-ion (Li-ion) au apărut ca o sursă alternativă de energie pentru uneltele fără fir.

În comparație cu bateriile NiCad, acestea sunt fabricate folosind materiale mai ușoare și au o densitate energetică dublă.

Aceasta din urmă le face să exceleze în furnizarea de energie cu rază mare de acțiune la o singură încărcare.

Toate aceste beneficii au un preț, ceea ce înseamnă că va trebui să vă despărțiți de mai mult atunci când achiziționați mașini de găurit cu baterii Li-ion.


Ce voltaj al burghiului ar trebui să aleg? 12V, 18V, 20V, 36V?

În general, cu cât este mai mare voltajul unei scule electrice, cu atât este mai mare cuplul pe care îl produce și , cu atât va trebui să plătiți mai mult pentru ea.

Majoritatea uneltelor electrice au tensiuni care se încadrează între 3V și 48V dar mașinile de găurit fără fir reduc acest interval la 12-36V.

La majoritatea modelelor, tensiunea va fi indicată de o cifră imprimată pe partea laterală a bateriei sale.

În ceea ce privește alegerea voltajului, aceasta va depinde în cele din urmă de tipul de proiecte pe care le întreprindeți.

Pentru sarcini ușoare, luați în considerare cumpărarea unui model cu voltaj redus, care ar fi în acest caz cel de 12V.

Optați pentru un burghiu de 18 sau 20 de volți pentru sarcini mai grele sau chiar o unealtă de 36V dacă trebuie să faceți găuri mari rapid.

De asemenea, merită menționat faptul că tensiunea afectează și greutatea, așa că așteptați-vă ca uneltele de înaltă tensiune să cântărească mai mult.

Ce înseamnă „ah” în cazul bateriilor fără fir?


„Ah” este prescurtarea de la amperi-oră și este folosit pentru a indica capacitatea unei anumite baterii.

În general, o baterie de mare capacitate va rezista mai mult decât una cu un indice Ah mai mic cu mici excepții.

Rețineți, de asemenea, că bateriile de mare capacitate vor fi întotdeauna mai grele decât omologii lor mai mici.

Ca atare, va trebui să țineți cont de portabilitate atunci când vă dați seama cât timp doriți ca bateria dvs. să reziste între încărcări.

De asemenea, o baterie cu o capacitate mare de Ah va dura mai mult timp pentru a se încărca.

În funcție de aplicația (aplicațiile) pe care le aveți în minte, căutați ceva care să echilibreze toate aceste elemente, ținând cont, desigur, și de bugetul dumneavoastră.

Iata si recomandarile noastre pentru a alege informat din marea diversitate de masini de gaurit si insurubat cu acumulator de pe piata online a platformelor MatHaus respectiv EMAG:

IMAGINE DESCRIERE PRET
masinainsurubatraiderrd
Produs accesibil MATHAUS
Masina gaurit si insurubat Raider – RD-CDL27, acumulator, Li-Ion, 12 V, 1500 mAh, 1400 rpm – pe MATHAUS
 • Masina de gaurit si insurubat Raider RD-CDL27 se utilizeaza pentru montarea mobilei, in activitati de bricolaj sau lucrari in gospodarie. 
 • In functie de necesitate cu ajutorul acesteia poti realiza activitati de gaurire in diferite materiale precum lemn si metal si pentru insurubarea si slabirea suruburilor.
 • Bormasina are acumulator de tipul Li-Ion, de 12 V cu o capacitate de 1,5Ah.
 • Viteaza poate fi ajustata usor prin setarea uneia dintre treptele 0-400/ 0 – 1400 min-1. Bormasina utilizeaza o mandrina cu dimensiunea de 10 mm.
 • Avantajele produsului: eficient
 • dispune de iluminare LED
 • design ergonomic cu maner cauciucat anti-alunecare
 • acumulator Li-Ion cu incarcare intr-o ora
 • Brand: Raider 
masinacupercutieraider
Produs accesibil MATHAUS
Masina gaurit si insurubat cu percutie Raider, RDP-SCDI20 Solo, 20V, 13mm, 1650 rpm
 • Masina de gaurit si insurubat cu percutie Raider RDP-SCDI20 este este un instrument semiprofessional, potrivit pentru gaurirea diferitelor materiale si pentru insurubare.
 • Aceasta este utila pentru diferite tipuri de aplicatii de bricolaj.
 • Bormasina dispune de functie de blocare automata si frana electronica.
 • Diametrul mandrinei este de 13 mm.
 • Masina de gaurit are doua viteze: 0-440 si 0-1650 min-1. 
 • Cuplul maxim este de 50 Nm.
 • Este prevazuta cu LED-uri pentru iluminarea spatiului de lucru.
 • Utilizeaza acumulator de tip Li-ion.
 • Acumulatorul si incarcatorul nu sunt incluse. 
 • Avantajele produsului:
 • maner suplimentar
 • acoperire anti-alunecare
 • suporturi de varf magnetice
 • Specificatii tehnice:
 • Clasa utilizare: semiprofesionala
 • Tip acumulator: Li-ion
 • Domeniu prindere mandrina: 13 mm
 • Trepte de viteza: 2
 • Turatie: treapta 1:-440 / treapta a II-a: -1650 min-1
 • Percutie: 0-7400 / 0-26400 min-1
 • Etapele de reglare a cuplului: 20 + 1
 • Cuplu maxim: 50 Nm
 • LED-uri de iluminat: DA
 • Brand: Raider 
MASINADEGAURITSIINSURUBATBOSCH
Produs avantajos EMAG
Masina de gaurit si insurubat Bosch pe acumulator EasyDrill 12, 12V, 1.5 Ah, 700 RPM
 • Design ergonomic si greutate redusa;
 • Utilizare intuitiva si usoara;
 • Cel mai inalt nivel de confort;
 • Softcase usor de transportat si depozitat;
 • Are o capacitate de insurubare de pana la 150 de suruburi cu o singura incarcare a acumulatorului;
 • Poate efectua gauri de pana 10 mm in lemn de esenta moale;
 • Tehnologia acumulatorilor litiu-ion;
 • Bosch Electronic Cell Protection (ECP);
 • Auto-Lock Bosch;
 • • Utilizare: insurubare / gaurire;
 • • Softgrip;
 • • Lampa de lucru integrata;
 • • Sistem electronic Bosch;
 • • Indicator nivel de incarcare;
 • • Indicator directie de rotatie;
 • • Acumulator integrat.
 • Brand: Bosch 
 • recenzii 5* „Un produs clasic Bosch! Calitate f buna!”
masinadegauritliionoptimopower
Produs accesibil MATHAUS
Masina de gaurit si insurubat cu acumulatori Li-Ion Optimo Power TMLID14144, 14,4 V, 6 burghie + 6 capete de surubelnita + suport capete surubelnita
 • Masina de gaurit si insurubat este prevazuta cu acumulatori cu o capacitate de 1,5 Ah care iti permit sa lucrezi in spatii in care nu ai acces la o retea electrica.
 • Timpul de incarcare este de 3-5 ore.
 • Produsul se livreaza impreuna cu: 6 burghie, 6 capete de surubelnita si un suport pentru capetele de surubelnita.  
 • autonomie si putere de lucru 
 • control facil accesorii incluse
 • suport pentru depozitarea corespunzatoare a capetelor de surubelnita 
 • Tensiune lucru: 14,4 V
 • Viteza de rotatie: 0-550 rpm
 • Selectii forta de strangere: 18+1 gaurire
 • Cuplu maxim: 18 Nm
 • Diametru maxim burghiu: 10 mm
 • Capacitate acumulatori: 1,5 Ah
 • Timp de incarcare: 3-5 ore
 • Brand: Optimo Power 
masinagauritoptimopowerset
Produs accesibil MATHAUS
Masina de gaurit si insurubat Optimo Power TMLID11180, cu acumulator Li-Ion, 18 V + 6 burghie, 6 capete de surubelnita
 • Cele doua trepte de viteza iti permit sa selectezi nivelul de turatie optim pentru tipul de utilizare.
 • Treapta 1 permite rotatii scazute de la 0 la 350 rpm pentru insurubare si gaurire, iar treapta 2, rotatii inalte de la 0 la 1250 rpm pentru gauri cu diametru mic si desfacerea suruburilor.  
 • constructie ergonomica si compacta 
 • incarcare rapida acumulator 3-5 ore 
 • autonomie de lucru in zone in care nu ai acces la reteaua de curent electric 
 • dispune de valiza din plastic
 • Unealta poate fi folosita impreuna cu burghie cu diametrul de maxim 10 mm.
 • In functie de tipul de utilizare permite selectarea momentrului de torsiune cu 18 trepte de torsiune plus o functie pentru gaurire. 
 • O poti folosi in activitati de bricolaj sau hobby. 
 • Produsul se livreaza insotit de urmatoarele accesorii: 6 burghie, 6 capete de surubelnita si un suport pentru capetele de surubelnita.
 • Brand: Optimo Power 
masinagauritinsurubathitachi
Produs calitativ Mathaus
Masina de gaurit si insurubat Hitachi DS10DAL, cu acumulator 10.8 V, 1500 mAh, 1300 rpm
 • Masina de gaurit si insurubat Hitachi DS10DAL este o unealta electrica fara cablu, care functioneaza cu acumulator de 10.8 V, BCL1015.
 • Mandrina este rapida, cu o singura bucsa, pentru schimbarea usoara a sculei.
 • Cuplul este mare, maxim pe treapta I de 36 Nm. Pe treapta II, cuplul maxim este de 14 Nm.
 • Este dotata cu maner subtire, ergonomic, pentru o manevrare rapida si cu LED pentru iluminare.
 • Gaurire: otel moale 10 mm lemn 29 mm 
 • Insurubare: holtzsurub – 5,8 x 45 mm si surub –  6mm
 • Produsul este insotit de incarcator, bit, lanterna si valiza de transport.
 • Capacitatea acumulatorului (Ah): 1,5
 • Acumulator tip: Li-Ion
 • Tipul mandrinei: Rapida
 • Turatie treapta 1 (rot/min): 350
 • Turatie treapta 2 (rot/min): 1300
 • Functionare stanga/dreapta: Da
 • Timpul de incarcare (min): 30
 • Diametrul maxim gaurire otel:10mm
 • Diametrul gaurire aluminiu 12 mm
 • Diametrul maxim gaurire lemn : 29
 • Brand: Hitachi
masinagauritinsurubatraider
Produs calitativ Mathaus
Masina gaurit si insurubat cu percutie, Raider, 030208 RDP-SCDI20, 2 acumulator 20V, 2 x 2000 mAh, 1650 rpm
 • Masina de gaurit si insurubat cu percutie Raider 030208 RDP-SCDI20 se utilizeaza pentru activitati de gaurire in diferite materiale precum lemn, metal si pentru insurubarea si slabirea suruburilor. 
 • In functie de necesitate poate fi utilizata in montarea mobilei, activitati de bricolaj sau diferite lucrari in gospodarie.
 • Bormasina cu acumulator de tipul Li-Ion, de 20V, cu incarcare rapida intr-o ora.
 • Acest lucru permite folosirea ei si in spatii in care nu este posibil accesul la reteaua de energie electrica. Dispune de 2 acumulatori inclusi. 
 • Cele doua viteze reglabile 0-440 min-1 si 0-1650 min-1 permit utilizarea in functie de activitate.
 • Aceasta este prevazuta cu mandrina cu diametrul de 13 mm.
 • Manerul lateral, cauciucat, cu design ergonomic asigura confortul in timpul folosirii.
 • Avantajele produsului:eficient
 • cuplul poate fi ajustat 20+1 etape
 • utilizare confortabil design compact
 • Viteza: I 0-440 / II 0-1650 min-1
 • Numarul de curse: 0-7400, 0-26400 min-1
 • Viteze mecanice: 2
 • Cuplu maxim: 50 Nm
 • Capacitate baterie: 2 Ah
 • Tip baterie: Li-ion
 • Brand: Raider
masinadegauritinsurubathikoki
Produs calitativ Mathaus
Masina de gaurit si insurubat Hikoki DV18DD, motor fara perii, 18 V, 2 acumulatori + statie incarcare
 • Masina de gaurit si insurubat Hikoki DV18DD este un produs compact si usor cu ajutorul caruia vei putea executa lucrari de gaurire si infiletare in metal, aluminiu si lemn.  
 • Acest model functioneaza cu acumulatori de 18 V, cu o capacitate de 3 Ah sau 5Ah cu incarcare rapida in 45 sau 75 de minute 
 • Masina de gaurit si insurubat este prevazuta cu un motor fara perii (Brushless) cu un consum cu 33% mai redus fata de un motor clasic. Aceasta are 2 trepte de putere cu turatiile de 440 rpm, respectiv 1700 rpm pe care le poti utiliza in functie de tipul lucrarii. 
 • Acumulatorii sunt asistati electronic la supraincarcare, supradescarcare si suprasolicitare pentru o durata de viata mai mare. 
 • autonomie dubla fata de motoarele conventionale 
 • design compact potrivit pentru spatii inguste, cu 26% mai scurta fata de modelele clasice 
 • greutate redusa ce permite utilizare timp mai indelungat 
 • mandrina rapida pentru inlocuire usoara a accesoriilor 
 • cuplu optimizat pentru infiletare si gaurire rapida 
 • are turatie variabila
 • incarcare rapida 
 • protectie electronica a acumulatorilor 
 • durata mare de viata a acumulatorilor de aproximativ 1000 de cicluri
 • Brand: Hikoki
masinadegauritskill
Produs avantajos EMAG
Masina de gaurit si insurubat (bormasina) cu percutie pe acumulator SKIL F0152844AR, 18 V (20 V Max), 1500 RPM, 50 Nm, 22.500 PPM, 2 acumulator, incarcator, cap dublu de surubelnita,geanta transport
 • Bormasina rotopercutor cu acumulator „20V Max“ (18 V) SKIL 2844, cu functia pentru impact este ideala pentru gaurirea in lemn, metal si chiar zidarie si pentru lucrarile cele mai grele de insurubare.
 • Cele 23 setari de cuplu asigura insurubarea precisa si aceasta unealta are, de asemenea, doua setari pentru lucrarile de foraj.
 • puteti comuta cu usurinta intre insurubare, gaurire si gaurire cu percutie.
 • Are doua trepte de viteza pe care le puteti utiliza fie pentru gaurire rapida, fie pentru insurubari grele.
 • Aceasta unealta are o mandrina fara cheie de 10 mm cu manseta simpla cu blocare,
 • Functia de blocare automata a axului permite schimbarea usoara a accesoriului.
 • lumina LED asigura o buna vizibilitate a lucrarii.
 • SKIL 2844 AR este livrata cu o geanta de transport cu doua acumulatoare „20V Max“ (18 V) 2,0 Ah, un incarcator si cu un bit de insurubare cu doua capete.
 • Brand: SKIL
 • RECENZII 4.78*:”Pt mine este magnifică, tot ce mi am dorit aia a facut, insurubat,dat găuri in lemn, in faianta , in zidărie, mi am amenajat casa „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *